Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 14:31

Τ. Αμάραντος για παιδικές χαρές: “Αναγκάζονται γονείς και παιδιά να πηδούν φράχτες” - Γεωργάκος: “Κάναμε πολλά τα τρία χρόνια”

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους γονείς και μικρά παιδιά στην πόλη της Πρέβεζας, είναι το ζήτημα των παιδικών χαρών, οι οποίες είναι απιστοποίητες και αρκετές από αυτές σε κακή κατάσταση και κλειδωμένες.

IMG 7165Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη διάρκειά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Τετάρτη, ο σύμβουλος της “Ανάπτυξης Τώρα” Τάσος Αμάραντος, λέγοντας: “Κε Δήμαρχε και κύριοι Αντιδήμαρχοι. Θα επανέλθω σε ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά τις οικογένειες της Πρέβεζας και τα μικρά παιδιά τους. Είναι το ζήτημα των παιδικών χαρών!

Τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί εδώ πέρα, αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε κανένα αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι προχωράτε κάθε τόσο και σε αναθέσεις.

Τουριστικά μέρη όπως ο Παντοκράτορας και η Κυανή Ακτή, εκτός από τους κατοίκους δέχονται και επισκέπτες. Αναγκάζονται γονείς και παιδιά να πηδούν φράχτες. Καταλαβαίνετε τι δυσφήμηση είναι αυτό; Τελείωσε η θητεία σας ως δημοτική αρχή και δεν έχετε καταφέρει τίποτα. Ίδια εικόνα και σε γειτονιές της Πρέβεζας.

Υπάρχει ελπίδα μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον να έχει βελτιωθεί η κατάσταση;”.

IMG 7173

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στην απάντησή του ανέφερε: “Έχουμε 10 πιστοποιημένες. Κάναμε πολλά τα τρία χρόνια. Σχεδόν 100.000 ευρώ έρχονται από ιδίους πόρους για να εξοπλίσουμε τις παιδικές χαρές. Το φέρνουμε στην οικονομική επιτροπή. Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στα ήδη εγκατεστημένα όργανα στις παιδικές χαρές με τη βαρβαρότητα. Έχουν διαλύσει ακόμη και την παιδική χαρά στην Πλατεία Ανδρούτσου”, ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κώστας Ακρίβης πρόσθεσε: “Όταν αναλάβαμε το 2019 είχαμε 4 πιστοποιημένες παιδικές χαρές και τώρα έχουμε 11. Ταυτόχρονα όποιο επικίνδυνο όργανο υπήρχε έχει αποξηλωθεί. Υπάρχουν τα 90-100.000 ευρώ που θα βγουν σε διαγωνισμό. Στο Κηποθέατρο είναι ενταγμένη παιδική χαρά στο Open Mall”.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το πολύ μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον αστικό ιστό της Πρέβεζας, καθώς οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές που ανέφεραν οι κ.κ. Γεωργάκος και Ακρίβης είναι σε μικρές τοπικές κοινότητες.