Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Μαϊος 2013 17:54

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πρέβεζας: «Τώρα τα... μασάνε και κατηγορούν το ΠΑΜΕ»

Με ανακοίνωση του, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, την οποία μας κοινοποίησε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πρέβεζας, τοποθετείται για τα όσα συνέβησαν στο «μέτωπο» των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

H Γ. Σ. Προέδρων με πρόταση των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΣΚ κατέληξε ότι «δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της απεργίας». Το ίδιο είπαν και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (πρότειναν χαρακτηριστικά να απεργήσουν μόνο ορισμένοι συνδικαλιστές κι όχι όλος ο κλάδος), αλλά στη συνέχεια, μέσα στη Γ.Σ. Προέδρων (ως γνωστό) τα γύρισαν. ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΠΑΣΚ άφησαν τον κλάδο στο έλεος της επιστράτευσης, τον οδήγησαν σε αδιέξοδο. Απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για άμεση απεργιακή απάντηση στην επιστράτευση την Τρίτη 14/5. Τελικά, στη μόνη απεργία που εξαγγέλθηκε και πραγματοποιήθηκε ενάντια στην επιστράτευση (Τρίτη 14/5), οι συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΠΑΣΚ, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ήταν απεργοσπάστες!

 

Τώρα τα μασάνε και κατηγορούν το ΠΑΜΕ. 

 

Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ έχει ευθύνες.

 

Οδήγησε έναν ολόκληρο κλάδο σε αδιέξοδο. Είχαμε προειδοποιήσει σαν ΠΑΜΕ γι' αυτή την εξέλιξη έγκαιρα. Κάναμε καθαρό από την αρχή ότι σήμερα το κίνημα μπορεί να δώσει απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης μόνο με ενωτικούς ταξικούς αγώνες μαζί με τους άλλους κλάδους εργαζομένων και σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα. Μπορεί να δώσει απάντηση μόνο με αγώνες που έχουν σχέδιο οργάνωσης, σύγκρουσης και προοπτικής. 

Τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε η ηγεσία της ΟΛΜΕ.

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ ακύρωσε τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις υπήρχαν στον κλάδο οι οποίες εκφράστηκαν με τη συμμετοχή 20.000 συναδέλφων στις γενικές συνελεύσεις.

Ένα βίντεο που δείχνει πως απαντάνε οι συνδικαλιστές από ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΠΑΣΚ που άφησαν τον κλάδο στο έλεος της επιστράτευσης!!!