Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 14:18

Απόφαση-κόλαφος της Αποκεντρωμένης κατά της διοίκησης της ΔΕΥΑΠ και του Δημάρχου Πρέβεζας για το θέμα του γενικού διευθυντή

Πολιτική ήττα πρώτης γραμμής για τη δημοτική αρχή του Νίκου Γεωργάκου και τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, αποτελούν οι αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/06,που εκδόθηκαν στις 24/4/2023 και επικυρώνουν ουσιαστικά την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας τον Ιανουάριο, σχετικά με τη διαδικασία ορισμού νέου γενικού διευθυντή της επιχείρησης, η οποία κρίθηκε ότι παραβίαζε ουσιαστικές διατάξεις του νόμου (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Η Ειδική Επιτροπή με δύο αποφάσεις της απέρριψε ομόφωνα στην πρώτη και κατά πλειοψηφία στη δεύτερη, την προσφυγή που έκανε ο γενικός διευθυντής που επιλέχθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και είχε παυθεί, ώστε να επανέλθει στη θέση του.

Το σκεπτικό των αποφάσεων της Επιτροπής είναι κόλαφος για τη δημοτική αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, ο οποίος όχι μόνον απαξιωτικά σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χαρακτήρισε την πρώτη ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης ως “απόφαση μίας υπαλλήλου”, αλλά παρέστη επιπλέον έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152, κάτι που πολιτικά ήταν μεγάλο unfair καθώς η παρουσία ενός Δημάρχου ενδεχομένως να δημιουργεί ατμόσφαιρα επηρεασμού. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν επηρέασε τελικά τα μέλη της Επιτροπής, τα οποία έκριναν με βάση γεγονότα και όχι προσωπικές επιθυμίες.

Μπορεί πάντως ο προσφεύγων εφόσον το επιθυμεί να προσφύγει δικαστικά για την ανατροπή της υπόθεσης, κάτι που ωστόσο θα πάρει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά όμως από αυτή την εξέλιξη είναι πλέον πασίδηλο ότι η διαδικασία που ακολούθησε η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ πολιτικά ήταν άστοχη και πρόχειρη, μαρτυρώντας μία αντίληψη περί διαχείρισης που στην υπόθεση αυτή έπληξε το κύρος της ΔΕΥΑΠ, αλλά και του Δήμου Πρέβεζας.

Και στην αυτοδιοίκηση, την πολιτική και τη ζωή “... στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό”, όπως λέει και ο σοφός λαός μας, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτυπώνει εμφανώς την κατάσταση.