Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 09:22

Δίπλα σε αγρότες και κτηνοτρόφους του Ν. Πρέβεζας βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παναγιώτης Λελοβίτης

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παναγιώτης Λελοβίτης:

Ο υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας Πάνος Λελοβίτης βρέθηκε την Κυριακή 23/4 και τη Δευτέρα 24/4 στον Αρχάγγελο, τη Νέα Σαμψούντα, τη Νέα Σινώπη και το Ριζοβούνι, όπου συναντήθηκε με κτηνοτρόφους, αγρότες και κατοίκους της περιοχής.

Οι συναντήσεις αυτές ανέδειξαν για άλλη μια φορά τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πρέβεζας που πλέον βρίσκονται σε απόγνωση. Το υψηλό κόστος παραγωγής, απόρροια της ακρίβειας που προκάλεσαν οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η χαμηλή ζήτηση των προϊόντων και η συρρίκνωση των τιμών τους είναι οι βασικές αιτίες της κρίσης.

343615117 1163972440933906 3904493934937532616 n

Ο υποψήφιος βουλευτής Πάνος Λελοβίτης ανέπτυξε το πρόγραμμα και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και τα άμεσα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση:

  • Άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στα κατώτατα επίπεδα που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όσο διαρκεί η κρίση και ολική επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου.

  • Άμεση ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν την περίοδο την πανδημίας, με διαγραφή μέρους της ονομαστικής τους αξίας και τουλάχιστον 120 δόσεις για το υπόλοιπο.

  • Ενεργοποίηση ισχυρών χρηματοδοτικών προγραμμάτων από την Αναπτυξιακή Τράπεζα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες και ιδιαίτερα προγράμματα μικροπιστώσεων.

  • Ανασχεδιασμός των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ προκειμένου να ενταχθεί στον σχεδιασμό χρηματοδοτήσεων τόσο η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όσο και η αγροτική παραγωγή.

Η πολιτική αλλαγή αποτελεί βασική προϋπόθεση, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, για να επικρατήσει η δικαιοσύνη και στον αγροτικό τομέα.