Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 12:00

Ιδιωτικοποιείται και ο βιολογικός καθαρισμός του Λούρου; - Έκθετος ο Δήμαρχος Πρέβεζας...

Μετά την ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού της Πρέβεζας, ο οποίος για τα επόμενα 2+1 χρόνια θα λειτουργείται από εταιρεία (δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες), ακόμη ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ, ο βιολογικός καθαρισμός του Λούρου, ενδεχομένως να καταλήξει σε “ιδιωτικά χέρια” με πολιτική ευθύνη της δημοτικής αρχής του “Δήμου της Καρδιάς μας”.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr πριν από λίγες ημέρες κλιμάκιο της εταιρείας που διαχειρίζεται το βιολογικό καθαρισμό της Πρέβεζας, επισκέφθηκε την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού του Λούρου. Τα πολιτικά ερωτήματα είναι αμείλικτα για τη δημοτική αρχή:

-Θα ιδιωτικοποιήσει και τον βιολογικό καθαρισμό του Λούρου;

-Υπάρχει “προφορική συμφωνία” με την εταιρεία για κάτι τέτοιο;

Αξίζει να σημειωθεί πως η περίπτωση αυτή έχει ομοιότητες με τη “μεθοδολογία” που ακολουθήθηκε και στο βιολογικό καθαρισμό της Πρέβεζας. Πρώτα η εταιρεία “επιθεώρησε” τη λειτουργία του βιολογικού, υπέγραψε ολιγόμηνη σύμβαση αρχικά και εκ των υστέρων πήρε τον διαγωνισμό που έγινε, καθώς η άλλη εταιρεία που κατέθεσε προσφορά στο διαγωνισμό κατέθεσε μηδενική έκπτωση, κάτι που σημαίνει πως πρακτικά δεν είχε καμία ελπίδα να διεκδικήσει τον διαγωνισμό.

Το αν θα ιδιωτικοποιηθεί ή όχι και αυτός ο βιολογικός καθαρισμός θα το δείξει το άμεσο μέλλον.

Κι αυτό γιατί στις 22 Μαρτίου (δείτε ΕΔΩ) στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ πραγματοποιήθηκε καταγγελία από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Λούρου Σπύρο Γκούρα, ότι ο βιολογικός του Λούρου πηγαίνει στον “αυτόματο πιλότο”, ενώ οι υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης υποστήριξαν ότι η εγκατάσταση πρακτικά δε λειτουργεί. Κι αν λειτουργεί με ποιο προσωπικό γίνεται αυτό; Κι αν λειτουργεί η λυματολάσπη που παράγεται, πού μεταφέρεται και από ποιον; Αυτά είναι σοβαρά ζητήματα περιβαλλοντικής και οικονομικής φύσεως για τη δημοτική αρχή και θα βρουν άμεσα λύση.

 

Οι “πανηγυρισμοί” του κ. Γεωργάκου πριν από 2,5 χρόνια...

 

Οι εξελίξεις γύρω από τον βιολογικό καθαρισμό του Λούρου, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε εξαγγείλει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος τον Αύγουστο του 2020 εν μέσω πανηγυρισμών για τη δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης.

“... προσωπικά ως Δήμαρχος του Δήμου Πρέβεζας της περιόδου 2019-2023 αλλά και για όλους εμάς στη νέα δημοτική αρχή της μεθοδικής εργασίας και προόδου και όχι της τυφλής και ατεκμηρίωτης ή και προβοκατόρικης κριτικής, τα έργα και οι αλλαγές που υλοποιούνται αποτελούν την καλύτερη απάντηση στις πανικόβλητες κραυγές και μυθοπλασίες των ελάχιστων υποστηρικτών, των όποιων εξαρτώμενων και των μισθοφόρων της εσωστρέφειας και της απραξίας, των εκφραστών και νοσταλγών του παρελθόντος τους οποίους ήδη οι δημότες τους έχουν τοποθετήσει στα ξεπερασμένα αζήτητα των κακών πρακτικών”, έλεγε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργάκος.

Μόνο που φτάνουμε στο τέλος της θητείας του και πλέον δεν δικαιούται να μιλά για “κακές πρακτικές” και για “απραξία” σχετικά με το βιολογικό καθαρισμό του Λούρου.