Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2013 18:41

Εκλογές για τα Περιφερειακά Όργανα του ΠΑΣΟΚ-Συνεδριάζει το Σάββατο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή

Εκλογές για την ανάδειξη των νέων Περιφερειακών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, προγραμματίζονται με βάση την εγκύκλιο που απέστειλε ο Γραμματέας του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης , για την Κυριακή 9 Ιουνίου.

Στις εκλογές αυτές οι οποίες και θα γίνουν με καθολική ψηφοφορία των μελών του ΠΑΣΟΚ , θα αναδειχθούν Νομαρχιακές Επιτροπές κατά Νομό αλλά και Συντονιστικές Επιτροπές κατά Καλλικρατικό Δήμο.

Σύμφωνα πάντα με την σχετική εγκύκλιο , πριν από τις εκλογές θα πραγματοποιηθούν κατά νομό , Νομαρχιακές Συνελεύσεις στις οποίες θα υπάρξει πολιτική ενημέρωση αλλά και απολογισμός των απερχόμενων οργάνων.

Ήδη στο νομό έχουν ξεκινήσει οι ανάλογες διεργασίες και η ενημέρωση των στελεχών, ενώ τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν από τα τοπικά στελέχη και σχετικές επίσημες ανακοινώσεις , τόσο για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων , όσο και για τους χώρους στους οποίους θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο 25 Μαΐου στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους , συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ η οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (αφού δεν έχει μέχρι στιγμής γίνει γνωστή η ημερήσια διάταξη) θα συζητήσει τόσο για τις κομματικές εκλογές , όσο και για τα οικονομικά του Κινήματος.

Από το νομό μας , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από αυτή συνεδρίαση , θα απουσιάζει το μέλος της ΚΠΕ και πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Ιωάννου, θέλοντας έτσι να εκφράσει τη διαφωνία του και με την υποβάθμιση των κομματικών διαδικασιών αλλά και με στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ιωάννου , διεμήνυσε προς τα Κεντρικά , ότι δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα η συμμετοχή στις συνεδριάσεις των οργάνων, όταν αυτές στερούνται πολιτικού περιεχομένου και δεν διεξάγεται ουσιαστικός διάλογος , για το μέλλον και την προοπτική του Κινήματος.

Ο πρώην Νομάρχης φέρεται το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο Συνέδριο , ιδιαίτερα απογοητευμένος με τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ιωάννου σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο atpreveza.gr (Βασίλης Ιωάννου: "Το ΠΑΣΟΚ έκλεισε έναν πολιτικό και ιστορικό κύκλο") είχε εκφράσει δημόσια διαφωνίες για την πορεία του ΠΑΣΟΚ , κυρίως για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση Σαμαρά , άποψη την οποία κατέθεσε στο Συνέδριο και μάλιστα όπως ο ίδιος δηλώνει ακόμη και σήμερα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις , όσο το ΠΑΣΟΚ παραμένει σ’ αυτή τη λαθεμένη στρατηγική τόσο θα διαιωνίζεται η κρίση , αφού θα ταυτίζεται με πολιτικές επιλογές της Ν.Δ. (όπως η πολιτική επιστράτευση των Εκπαιδευτικών , οι απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, η καθυστέρηση του αντιρατσιστικού νόμου κλπ) , αλλά και θα χρεώνεται πολιτικά τις τοποθετήσεις προσώπων σε καίριες θέσεις , που είναι προσωπικές επιλογές του Σαμαρά.