Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 10:28

Με “συντροφικές εντάσεις” ξεκίνησε η κατάρτιση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο

Ο Γιάννης Στέφος είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών”, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ όλα αυτά με το “καλημέρα” έχει στα χέρια του μία “καυτή πατάτα” λόγω των “συντροφικών εντάσεων” στο Νομό Πρέβεζας πριν και μετά τις εθνικές εκλογές.

Ειδικότερα, όπως ήταν επόμενο, ο Γιάννης Στέφος συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του τον Θοδωρή Κορωναίο, ο οποίος είναι εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης. Ο κ. Στέφος θα ανακοινώσει μάλιστα το μεσημέρι και τις υποψηφιότητες του ψηφοδελτίου. Η συμπερίληψη του κου Κορωναίου προκάλεσε την αντίδραση και τη δυσαρέσκεια της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία με επιστολή της στον κ. Στέφο καλεί σε αποκλεισμό του Θοδωρή Κορωναίου από το ψηφοδέλτιο για λόγους κομματικής και ηθικής τάξης.

Πριν τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και μετά από αυτές ο κ. Κορωναίος άσκησε κριτική και μάλιστα δημόσια στον τρόπο με τον οποίο καταρτίστηκε το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νομό Πρέβεζας, θεωρώντας ότι “μηχανισμοί” τον απέκλεισαν από την 4άδα των υποψηφίων.

Αυτό η Νομαρχιακή Επιτροπή το εξέλαβε ως “πόλεμο” εναντίον του κόμματος και γι’ αυτό και οδηγήθηκε στην κίνηση αυτή, ζητώντας τον αποκλεισμό του περιφερειακού συμβούλου από τις υποψηφιότητες της περιφερειακής παράταξης.

Μπορεί όσα συμβαίνουν να μην προκαλούν μεγάλη εντύπωση στους “παροικούντες την Ιερουσαλήμ” στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι οι βουλευτικές εκλογές θα έχουν και πολιτικά “απόνερα” και στις αυτοδιοικητικές.

Απομένει να δούμε τι θα πράξει τελικά ο κ. Στέφος.