Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 11:09

Εταιρεία ζητά από το Δήμο Πρέβεζας 58.478,40 ευρώ για προφορικές αναθέσεις τριών Αντιδημάρχων

Δεν έχουν τελειωμό οι αγωγές που έρχονται προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας ή στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εναντίον του Δήμου ή του ΝΠΔΔ αντίστοιχα, λόγω προφορικών αναθέσεων χιλιάδων ευρώ από το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο ή Αντιδημάρχους της δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση της 21ης Σεπτεμβρίου η επιτροπή καλείται να λάβει ή όχι ένδικα μέσα εναντίον εταιρείας με αδρανή υλικά, που ισχυρίζεται πως προμήθευσε υλικά το Δήμο Πρέβεζας σε συγκεκριμένες ημερομηνίες εντός του 2020, 2021 και 2022 κατόπιν προφορικών εντολών τριών Αντιδημάρχων κατά περίπτωση.

Το ποσό που διεκδικεί η εταιρεία είναι 58.478,40 ευρώ.

Όπως πολλές φορές κατά το παρελθόν γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις στις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας δεν έχουν προσκομισθεί και καταχωρηθεί τιμολόγια και λοιπά δικαιολογητικά έγγραφα για τις συγκεκριμένες δαπάνες.

Η εταιρεία που διεκδικεί τα χρήματα για αδρανή υλικά έχει κάνει ακόμη μία αγωγή στο Δήμο Πρέβεζας στο πρόσφατο παρελθόν και ισχυρίζεται ότι προμήθευσε τον Δήμο με υλικά οδοστρωσίας, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες εντός του 2020 και 2021, κατόπιν προφορικών εντολών Αντιδημάρχου της δημοτικής αρχής Γεωργάκου, έναντι του συνολικού ποσού των 59.123,20 ευρώ (δείτε ΕΔΩ).

Τα συνολικά ποσά από αγωγές για προφορικές αναθέσεις αρχίζουν και “μαζεύονται” στο Δήμο Πρέβεζας, ενώ έχει υπάρξει και σχετική καταγγελία και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.