Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 17:05

ΛΑ.ΣΥ. Περιφέρειας Ηπείρου: "Η περιφερειακή Αρχή να απαντήσει για τις σιδεριές που έχει παρατημένες στη ΔΕΣΕ"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου:

Η συνημμένη φωτογραφία δείχνει ένα σιδερένιο σκελετό όμοιο με το σκελετό του Κλειστού της ξιφασκίας που βρίσκεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια στο Αγρόκτημα στον Κατσικά. Με τη διαφορά ότι αυτός ο σιδερένιος σκελετός βρίσκεται παρατημένος στις εγκαταστάσεις της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου πίσω από παρκαρισμένα οχήματα, κρυμμένος με τρόπο που να μην φαίνεται από το δρόμο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πολλές φορές έκανε ερωτήματα για το κλειστό της ξιφασκίας, τα τεράστια ποσά με τις απευθείας αναθέσεις που δαπανήθηκαν για την αγορα(;) την μεταφορά(;) την αποσυναρμολόγηση και φυσικά τη νέα χρήση του κλειστού.

Η Περιφερειακή Αρχή δεν απάντησε ποτέ για τα ποσά που δαπάνησε αλλά μοίρασε σχέδια και μελέτες για αδειοδότηση που περιέγραφαν αθλητική χρήση ενώ στις τοποθετήσεις γινόταν λόγος για δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων κοκ.  

Αυτό που οφείλει να απαντήσει τώρα, είναι για ποιο λόγο αυτό το τμήμα του σκελετού είναι παρατημένο σε τελείως διαφορετικό σημείο του λεκανοπεδίου από το υπόλοιπο και πάλι απροστάτευτο από βροχή και ήλιο;  

Δεν χωρούσε στο αγρόκτημα του Κατσικά;

Τι μέτρα θα πάρει για να μην αποτελέσει εστία μόλυνσης στο χώρο;;

Πρόκειται πράγματι για τμήμα του σκελετού του Κλειστού της ξιφασκίας ή είναι κάποια άλλη «έξυπνη αγορά» εκατομμυρίων της Περιφέρειας Ηπείρου απ αυτές που σπαταλούν λαϊκό χρήμα για να καταλήξει στο μεγάλο κεφάλαιο αντί να γίνουν έργα για την προστασία του λαού;

Πως μεταφέρθηκε εκεί αυτό το τμήμα του σκελετού; Υπάρχουν και άλλες συμβάσεις για τη μεταφορά του;

Τι σχεδιάζει να κάνει με αυτό και πότε σχεδιάζει να το κάνει;