Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 11:42

Συνάντηση μελών στην “Ανάπτυξη Τώρα” - Τι συζητήθηκε και ποιες οι εξελίξεις με τον επικεφαλής...

Συνάντηση μελών της δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ξενοδοχείο της Πρέβεζας, στο πλαίσιο ενός πρώτου απολογισμού του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Νίτσας έκανε μία εισήγηση για τις αιτίες που οδήγησαν στο αποτέλεσμα των εκλογών, που σαφώς δεν ικανοποίησε την παράταξή του και τον ίδιο, ωστόσο ανέλυσε και την επόμενη ημέρα της παράταξης. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και τοποθετήσεις και άλλων μελών της παράταξης.

Μπορεί η παράταξη να ηττήθηκε, ωστόσο στην “Ανάπτυξη Τώρα” θεωρούν ότι το ιστορικά υψηλό ποσοστό της, του 28,65% και των 4.936 ψήφων αποτελεί μία παρακαταθήκη για παραγωγική αντιπολίτευση μέσα στην πενταετία που θα διανύσει ως θητεία το νέο δημοτικό συμβούλιο από 1-1-2024.

Η επόμενη ημέρα για την “Ανάπτυξη Τώρα” θα περιλαμβάνει την πλήρη ανάπτυξη του σχεδιασμού της οργανωτικής δομής της, η οποία και παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2023 (δείτε ΕΔΩ). Θα οριστούν συντονιστές και τομεάρχες της παράταξης, οργανωτικός γραμματέας για να “δουλέψει πολιτικά” η παράταξη εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου.

Αναφορικά με τον επικεφαλής της παράταξης, είναι δεδομένο πως ο Γιώργος Νίτσας θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής της παράταξης με το που θα ξεκινήσει η νέα θητεία του δημοτικού συμβουλίου.

Στο καταστατικό της “Ανάπτυξης Τώρα” ορίζεται πως θα υπάρξει εκλογική διαδικασία για την εκλογή επικεφαλής της παράταξης μέσα από τα μέλη της. Κατά συνέπεια όταν υλοποιηθεί αυτή η διαδικασία, μπορεί όποιος ή όποια ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος και ο ίδιος ο Γιώργος Νίτσας.

Επικεφαλής πάντως θα προκύψει μέσα από αυτή τη διαδικασία.