Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 13:24

Ο Βαγγέλης Ροπόκης κέρδισε με κλήρωση έδρα στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας

Έπειτα από κλήρωση -λόγω ισοψηφίας στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου- που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας, ο Βαγγέλης Ροπόκης εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με την παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”.

Ο κ. Ροπόκης είχε συγκεντρώσει ίδιο αριθμό ψήφων με τον Τάσο Αμάραντο και τη λύση έδωσε η κλήρωση, όπως προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης Γιώργο Νίτσα, έδωσε το “παρών” στο Πρωτοδικείο και ο Βαγγέλης Ροπόκης, ο οποίος έπειτα από συνεννόηση με την παράταξή του εκδήλωσε την πρόθεσή του να μη συμμετέχει στην κλήρωση και να κερδίσει την έδρα ο Τάσος Αμάραντος.

Παρ’ όλα αυτά κάτι τέτοιο επί της διαδικασίας δεν μπορούσε να γίνει, οπότε η κλήρωση έγινε κανονικά και ο κλήρος για την έδρα έπεσε στον κ. Ροπόκη, με τον κ. Αμάραντο να είναι πρώτος επιλαχών πλέον στην παράταξή του.

Ο Τάσος Αμάραντος έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την έδρα με ένσταση στο προσεχές μέλλον.

Έτσι η δημοτική ομάδα της “Ανάπτυξης Τώρα”, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στο νέο δημοτικό συμβούλιο που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1-1-2024 θα αποτελείται από τους:

Γιώργο Νίτσα, Νίκο Τζίμα, Βαγγέλη Ροπόκη, Νίκο Πανταζή, Θοδωρή Δράκο και Σεβαστή Φούντογλου.