Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 08:52

Απαντά εκ νέου στον Κώστα Μπάρκα ο Γ. Σωτηρόπουλος και θέτει και πάλι ευθέως ζήτημα μεταφοράς του Τμήματος από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα

Η αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) ανάμεσα στον βουλευτή Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μπάρκα και τον Πρόεδρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα Γιάννη Σωτηρόπουλο συνεχίστηκε εκ νέου από τον τελευταίο με νεότερη ανακοίνωσή του.

 Αυτή τη φορά ο κ. Σωτηρόπουλος επαναφέρει ευθέως το ζήτημα της μεταφοράς του Τμήματος από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, με την παρακάτω δήλωσή του:

"Κε Μπάρκα, αν μου επιτρέπετε:

- Τα έργα μας ενδιαφέρουν και όχι οι ανακοινώσεις. Έργο δεν προσφέρατε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

 - Χάρις στο έργο και την ποιότητα των καθηγητών του το Τμήμα επιβιώνει, ενώ γύρω όλα κλείνουν (Ηγουμενίτσα, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Πύργος, Αμαλιάδα, Αίγιο, κτλ).

- Δεν κλείνουν μόνο αυτά, αλλά για παράδειγμα:

Το Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας Πρεβέζης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή; Στην Πρέβεζα ή στην Άρτα; Πότε έφυγε; Η μονάδα (στρατός) πότε έφυγε από Πρέβεζα; Ο ΠΑΣ Πρέβεζα; Πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

- Αυτά, όμως, δεν είναι χώρος εργασίας μου και δε με αφορούν. Είναι, πάντως, παραδείγματα: Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής πρέπει να φύγει (ει δυνατόν τώρα) για τον φυσικό του χώρο και να μην έχει να ασχοληθεί με: «βούρκος», «φτηνά» κτλ. Δεν επιβιώνει εδώ έτσι.

Σημ. Εννοείται, δεν έχουμε διαφορές «επί προσωπικού θέματος» ούτε «εμφύλιο πόλεμο». Γι΄ αυτό ας χρησιμοποιούμε επιχειρήματα και όχι ύβρεις.

Ευχαριστώ!

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ιωάννης Σωτηρόπουλος

Καθηγητής".