Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 12:39

Δείκτης αποτελεσματικότητας Δήμων 2023 - Διακρίθηκε ο Δήμος Πάργας, κακές επιδόσεις για το Δήμο Πρέβεζας

Οι Δήμοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να μη συγκεντρώνουν κρίσιμα δεδομένα για τις επιδόσεις τους που θα τους επέτρεπαν να χαράσσουν, να παρακολουθούν και να υλοποιούν αποτελεσματικά τις πολιτικές τους σύμφωνα με τον Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων του 2023 που δημοσιεύει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης (ΚεΔΕΠΟΔ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερα καλές επιδόσεις όμως καταγράφει ο Δήμος Πάργας, ο οποίος είναι στην πρώτη 10άδα στην κατηγορία των μεσαίων ηπειρωτικών Δήμων της χώρας με τη συνολικά καλύτερη βαθμολογία.

Αναφορικά με την οργάνωση και τη διακυβέρνηση, την βιωσιμότητα, την πολιτική προστασία, στην κατηγορία Δήμων που ανήκει, ο Δήμος Πάργας είναι και πάλι στην πρώτη 10άδα.

Εντυπωσιακή δε είναι η βαθμολογία του στην κατηγορία “οργάνωση και διακυβέρνηση” με 75,60.

Στην κατηγορία “Μεγάλοι ηπειρωτικοί Δήμοι”, ο Δήμος Πρέβεζας είναι στη θέση 30 από 93 Δήμους, με εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία στη βιωσιμότητα και την οικονομική διαχείριση.

Στην κατηγορία “Μεσαίοι ηπειρωτική Δήμοι”, ο Δήμος Ζηρού είναι στη θέση 41 από 94 Δήμους.

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη μελέτη.