Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 12:54

Στις... καλένδες το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου στο 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας

Το πολύ σημαντικό έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου 1ου ΓΕ.Λ. Δήμου Πρέβεζας», το οποίος εντάχθηκε το 2019 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με προϋπολογισμό 1.658.693,71 ευρώ, δυστυχώς παραπέμπεται στις... καλένδες, με κάτι παραπάνω από ορατό τον κίνδυνο απένταξης.

Το έργο (δείτε ΕΔΩ παλαιότερο ρεπορτάζ του atpreveza.gr) όχι μόνο δεν έχει συμβασιοποιηθεί, αλλά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέχρι και σήμερα δεν έχει στον κατάλογό του τη “γέφυρα” στο νέο πρόγραμμα για το 2021-2027. Κάτι τέτοιο είναι μάλιστα αρκετά δύσκολο από τη στιγμή που δεν έχει συμβασιοποιηθεί, αλλά και η ηγεσία του Υπουργείου δείχνει να “κωφεύει”.

Στη Βουλή όταν τέθηκε το ζήτημα κοινοβουλευτικά με τη μορφή Ερώτησης από το κόμμα “Ελληνική Λύση” στις 4/12/2023, επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που είναι και το αρμόδιο δεν υπήρξε.

Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά χρηματοδοτήσεων, στο οποίο η δημοτική αρχή λόγω εσφαλμένων πολιτικών επιλογών, δείχνει σοβαρή αδυναμία, όπως π.χ. τα έργα στο κολυμβητήριο που δεν έγιναν ποτέ και η χρηματοδότηση χάθηκε, όπως επίσης και το έργο αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου.

Σε κάθε περίπτωση, ας ελπίσουμε στις συναντήσεις του στην πρωτεύουσα ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος να βρει κάποια λύση, διαφορετικά θα "χρεωθεί" πολιτικά και τη συγκεκριμένη αποτυχία.