Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 12:44

Αγωγές από την εταιρεία που έχει αναλάβει τη φύλαξη του λιμένα Πρέβεζας προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Έχουμε επισημάνει στο ρεπορτάζ του atpreveza.gr ότι η τακτική της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας με τις προφορικές ή τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία για τη φύλαξη του λιμένα Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) αποτελεί μεγάλη προχειρότητα στη διαχείριση του ταμείου του ΔΛΤ.

Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΛΤ Πρέβεζας με τη νέα του σύνθεση (σ.σ. Πρόεδρος είναι ο Γρηγόρης Κουμπής), ήρθε προς συζήτηση και λήψη απόφασης ο ορισμός δικηγόρου για να χειριστεί υποθέσεις αγωγών της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του λιμένα, καθώς δεν μπορούν να πληρωθούν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών.

Αιτία το γεγονός ότι οι συνολικές απευθείας αναθέσεις για το 2023 είναι πάνω από το συνολικό όριο των απευθείας αναθέσεων ετησίως για την παροχή μίας υπηρεσίας που προβλέπει ο Νόμος 4412/2016 και είναι 40.000 ευρώ.

Η εταιρεία έχει για το 2023 δύο συμβάσεις με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τη φύλαξη συνολικής αξίας 60.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ.

Το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Τζίμας επεσήμανε στον κ. Κουμπή πως θα πρέπει να μπει “φρένο” στις προφορικές και απευθείας αναθέσεις και επιπλέον και η εταιρεία θα πρέπει να μην κινείται νομικά εναντίον του ΔΛΤ Πρέβεζας.