Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 15:09

Διαδικασία έρευνας για τις προφορικές αναθέσεις στο Δήμο Πρέβεζας έχει ξεκινήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr αιρετοί που έχουν εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας με την παρούσα σύνθεση έχουν κληθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας να καταθέσουν τις απόψεις τους για διαδικασία έρευνας που έχει ξεκινήσει για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες, που αφορούν προφορικές αναθέσεις στο Δήμο Πρέβεζας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τη ΔΕΥΑΠ.

Έχουν κληθεί για να καταθέσουν υπομνήματα ο Δήμαρχος Πρέβεζας και αιρετοί που έχουν διατελέσει Αντιδήμαρχοι και εμπλέκονται στις προφορικές αναθέσεις, ορισμένοι εξ' αυτών μάλιστα και την χρονική περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που διαβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έπειτα από καταγγελία που πραγματοποιήθηκε στην ΕΑΔ, η οποία και την ερεύνησε. Είχαμε αναφερθεί στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) στη συγκεκριμένη καταγγελία.

Εφόσον δεν πείσουν οι εξηγήσεις που δόθηκαν, τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί για τυχόν ευθύνες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ενδεχομένως η ΕΑΔ, όπως προβλέπει και η σχετική διαδικασία, να έχει διαβιβάσει το σχετικό πόρισμά της και στην Εισαγγελία Εφετών, αν και εφόσον βέβαια έχει διαπιστώσει κάποιες ευθύνες.

Είναι δεδομένο πάντως πως τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας παρουσιάζουν έντονο πολιτικό ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΑΔ έχει παρέμβει στο Δήμο Πρέβεζας και για τις διαφημιστικές-πληροφοριακές πινακίδες (δείτε ΕΔΩ).