Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 16:31

Κώστας Μπάρκας: «Η μετατροπή της ΔΩΔΩΝΗΣ σε ορμητήριο καρχαριών δε θα περάσει!»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας ανταποκρινόμενος στην οξύτατη και δίκαιη ανησυχία παραγωγών και γενικά των πολιτών της Ηπείρου για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα έπειτα από την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ, έχει καταθέσει από τις 11 Ιουνίου, επίκαιρη ερώτηση όσον αφορά στην στάση πληρωμών της νέας ιδιοκτησίας προς τους παραγωγούς γάλακτος και την ανάγκη της κυβέρνησης να παρέμβει.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας δεν βρήκε χρόνο να απαντήσει στην ερώτηση στις 17 Ιουνίου.

Σε ενημερωτικό του δελτίο, ο κ. Μπάρκας αναφέρει σχετικά: «Δεν βρήκε χρόνο να δώσει μια απάντηση στον λαό της Ηπείρου στο γιατί η ΔΩΔΩΝΗ πέρασε στα χέρια μιας ιδιοκτησίας που αντιμετωπίζει την τοπική κοινωνία σαν ιθαγενείς, στο γιατί η κυβέρνηση-ντίλερ δεν τοποθετείται εδώ και 3 μήνες, δεν παίρνει ένα μέτρο έστω για τους τύπους.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η πικρή δικαίωση της θέσης του για μη-ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής ΔΩΔΩΝΗΣ, τον γεμίζει ευθύνες για την συνέχιση του αγώνα, με ορίζοντα μια ΔΩΔΩΝΗ στα χέρια των εργαζομένων, των παραγωγών και της τοπικής κοινωνίας, με την κυβέρνηση της Αριστεράς στήριγμα και βοηθό της νέας προσπάθειας.

Η μετατροπή της ΔΩΔΩΝΗΣ σε ορμητήριο καρχαριών και η διάλυση της κτηνοτροφίας της Ηπείρου δεν θα περάσει!».

Ο Κώστας Μπάρκας θα επανακαταθέσει την ερώτηση και θα πιέσει για να παρουσιαστεί ο αρμόδιος Υπουργός για να δώσει εξηγήσεις.