Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 16:43

Επίθεση σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατήγγειλε ο Κώστας Μπάρκας - Τι ανέφερε στο atpreveza

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας, μέσα και έξω από το ιστορικό κτίριο του ΕΚΠΑ, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (ανάμεσά τους και ο Πρεβεζάνος βουλευτής Κώστας Μπάρκας), να δέχονται επίθεση από τα ΜΑΤ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυνάμεις καταστολής κλήθηκαν από μέλη του Συμβουλίου, τη στιγμή που περίπου 100 φοιτητές από σχολές του ΕΚΠΑ προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου (στα Προπύλαια).

Άνδρες των ΜΑΤ, μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, περικύκλωσαν το κτίριο και εισέβαλαν σε αυτό, προσαγάγοντας 31 φοιτητές. Έξω από το ιστορικο κτίριο του ΕΚΠΑ ακολούθησαν συμπλοκές με άλλους φοιτητές, ενώ όπως κατήγγειλε ο Κώστας Μπάρκας στο ραδιόφωνο «Το Κόκκινο», οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Μπάρκα, Ε. Τσακαλώτο, Β. Κατριβάνου, Π. Λαφαζάνη και Κ. Τσουκαλά) και τους έριξαν χημικά.

Σε επικοινωνία που είχε με το atpreveza ο κ. Μπάρκας σχολίασε: "Δεν μπορώ να καταλάβω το μένος που δείχνουν. Οι άνδρες των δυνάμεων καταστολής, παρά το γεγονός ότι έδειξα και τη βουλευτική μου ταυτότητα με έβριζαν με απίστευτα χυδαίο τρόπο και μου επιτέθηκαν και όταν ζήτησα τα ονόματα των επικεφαλής τους, δε μιλούσε κανείς".