Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013 00:37

O Κώστας Μπάρκας για περιστατικά βίας στην Πρέβεζα...

Ενημερωτικό δελτίο εξέδωσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας, με αφορμή περιστατικά βίας και επίθεση σε μετανάστη στην πόλη μας.

 

Το ενημερωτικό δελτίο αναφέρει:

 

«Χτες το βράδυ (Παρασκευή) και σήμερα (Σάββατο) το πρωί συνέβησαν δύο περιστατικά στη πόλης μας, φαινομενικά ασύνδετα.

Το χθεσινοβραδινό ήταν η αδικαιολόγητη και καταχρηστική βία που έδειξαν οι αστυνομικές αρχές απέναντι σε μετανάστη-εργάτη, κατά την επιχείρηση ελέγχου των μικροπωλητών στην παραλία. Το σημερινό ήταν η επίθεση που έγινε γύρω στις επτά το πρωί σε μετανάστη εργαζόμενο, που πήγαινε στη δουλειά του, από 4-5 άτομα που επέβαιναν σε σκουρόχρωμο καμπριολέ αυτοκίνητο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες. Το περιστατικό αυτό συνέβη στη διασταύρωση του δρόμου προς Μύτικα με την εθνική οδό.

Δεν είναι δουλειά μου σαν εκλεγμένος με το ΣΥΡΙΖΑ εκπρόσωπος της Πρέβεζας στο εθνικό κοινοβούλιο, να υποδείξω σε φορείς της δημόσιας εξουσίας τον τρόπο που θα εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, τα οποία απορρέουν από τους νόμους του ελληνικού κράτους. Όμως οφείλω να τονίσω ότι η χρήση αδικαιολόγητης και καταχρηστικής βίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, και μάλιστα παρουσία νεανικού κοινού, είναι εμφανώς παράνομες και ελεγκτέες και επιπρόσθετα επικίνδυνες, καθώς ανοίγουν το δρόμο και την όρεξη σε κάθε λογής φασιστοειδή, να προβαίνουν σε τραμπούκικες ενέργειες παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο ιδιαίτερα σε εποχές όπου φτωχοποιείται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, σαν αποτέλεσμα της βάρβαρης λιτότητας των μνημονιακών και νεοφιλεύθερων πολιτικών.

Δηλώνω λοιπόν την κάθετη αντίθεσή μου σε τέτοιες πρακτικές και θέλω να ελπίζω ότι δεν θα έχουμε συνέχεια τέτοιων περιστατικών στη πόλη μας».