Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 21:29

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας για τις επιθέσεις σε μετανάστες...

Ανακοίνωση εξέδωσε η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πρέβεζα, σχετικά με την επίθεση σε μετανάστη στην πόλη της Πρέβεζας.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Ρατσιστικές Κτηνωδίες Αστυνομικών από την Αμυγδαλέζα – στην Πρέβεζα

 

Η κτηνώδης αντιμετώπιση των αστυνομικών φυλάκων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας ξεπέρασε κάθε όριο προκαλώντας έκρηξη οργής των κρατουμένων. Με κομμένο το ρεύμα εδώ και τρεις μέρες από δύο κοντέινερ διότι οι μετανάστες έβαλαν να δουλέψουν τα κλιματιστικά, και αφού αρνήθηκαν να μπουν στους σκοτεινούς φούρνους, οι αστυνομικοί τους πίεζαν βρίζοντας τους χυδαία και χτυπώντας τους. Όλο αυτό οδήγησε σε γενικευμένες συγκρούσεις με φωτιές σε μεγάλο μέρος του στρατοπέδου και στον τραυματισμό πολλών μεταναστών.

Βέβαια τα περιστατικά αυτά που συμβαίνουν σε όλα τα στρατόπεδα κράτησης μεταναστών στην Ελλάδα, όπως και τα κρούσματα ρατσιστικής βίας τόσο από τις αστυνομικές δυνάμεις όσο και από την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής δεν εκλείπουν και από την πόλη της Πρέβεζας.

Καταγγέλλουμε τις αποτρόπαιες και βάρβαρες επιχειρήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Πρέβεζας στην παραλία, την προηγούμενη εβδομάδα, που οδήγησαν σε συλλήψεις μεταναστών που αγωνίζονται για το μεροκάματο, καθώς και τον άγριο ξυλοδαρμό μετανάστη από την Αφρική στις αρχές της Κεντρικής Αγοράς εμπρός στα μάτια δεκάδων περαστικών.

H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ το Σάββατο στις 7 το πρωί στην διασταύρωση Μύτικα, καθώς πήγαινε στην εργασία του από τέσσερις ναζιστές – μέλη της Χρυσής Αυγής, που του ζήτησαν έγγραφα και αφού αρνήθηκε να τους τα υποδείξει, τον γρονθοκόπησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά.

Η κρίση που μαστίζει όλη την Ευρώπη φέρνει στο προσκήνιο όλο το βούρκο του συστήματος που επιχειρεί να επιβιώσει σε βάρος των λαών, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει τους οπαδούς του Χίτλερ για να επιβάλλουν το φόβο στους Αγωνιστές των κινημάτων και στην κοινωνία ολόκληρη, με επιθέσεις σε μετανάστες, σε αγωνιστές , σε τοπικές συλλογικότητες και τελευταία σε πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς

Δεν τους φοβόμαστε, θα τους πολεμήσουμε με το μόνο όπλο που καταστρέφει τις ρίζες του ναζισμού. Τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση , την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και τη ρήξη με ότι τους δυναμώνεις. Την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που βυθίζουν στην φτώχεια και την εξαθλίωση τους λαούς.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ.

ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ».