Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 23:15

Περιοδεία του Κώστα Μπάρκα στο Φανάρι

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας με κλιμάκιο στελεχών της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Φαναρίου περιόδευσαν στην περιοχή και επισκέφτηκαν τους κατοίκους σε Μεσοπόταμο, Θέμελο, Κωρονόπουλο και Καναλάκι.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Πρέβεζας, τονίζει:

«Παρά τα όποια success story της κυβέρνησης και τα τερτίπια των μέσων ενημέρωσης, διαπιστώνεται μια δραματική κατάρρευση της οικονομίας μας, οι εργαζόμενοι, οι αγροτοκτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες της περιοχής στενάζουν από τα βάρη που φορτώνονται και το οικονομικό αδιέξοδο που οδηγούνται. Η νεολαία σπρώχνεται στην απογοήτευση.

Οι κτηνοτρόφοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες μετά τη πώληση-χάρισμα της ΔΩΔΩΝΗΣ και αδυνατούν να σιτίσουν τα ζώα τους, οι παραγωγοί καλαμποκιού πιέζονται από καρτέλ εμπόρων να πουλήσουν τη σοδειά τους σε τιμές κάτω από το κόστος ενώ πνίγονται στα χρέη, οι επαγγελματίες της περιοχής βλέπουν με απόγνωση καθημερινά να μειώνεται ο κύκλος των εργασιών τους και να αυξάνονται οι φορολογικές τους υποχρεώσεις, οι εργαζόμενοι βλέπουν να υποχρεώνονται σε συμβάσεις εργασίας και να αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς. Και μέσα στη κατάσταση αυτή η τρόικα με τα χαράτσια θέλει να στραγγίξει και τα τελευταία αποθέματα των εργαζομένων, φτάνοντάς τους στο σημείο να αναθεματίζουν το γεγονός που έχτισαν κάποτε ένα σπίτι να στεγάσουν την οικογένειά τους.

Ας τα ακούσουν αυτά όλοι οι μεγαλόσχημοι που εκπονούν το ένα μετά το άλλο σχέδιο της καταστροφής ας αφουγκραστούν οι διάφοροι πρετεντέρηδες που μας βομβαρδίζουν καθημερινά από τις συσκευές της τηλεόρασης και βυσσοδομούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, για το «πού θα βρει τα λεφτά», και ας απαντήσουν στο ερώτημα για πόσο καιρό θα συνεχίσουν να επιβάλουν στην κοινωνία τέτοια βάρβαρη λιτότητα, για πόσο καιρό ακόμα θα καταστρέφουν την οικονομία αυτής της χώρας;

Εμείς χτες στο Φανάρι είδαμε ένα λαό βαριά χτυπημένο, ένα λαό που ψάχνει εναγώνια μια λύτρωση.

Τον καλούμε να ξεπεράσει τη λογική της ανάθεσης, να μη πέσει στην απογοήτευση και να πυκνώσει τις γραμμές του αγώνα και του κινήματος της αντίστασης ενάντια στα σημερινά αδιέξοδα της ολέθριας κυβέρνησης των κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλου.

Τον καλούμε να πυκνώσει τις γραμμές του κινήματος για την δημοκρατική ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ».