Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013 23:52

Σύσκεψη... ανησυχιών για τη ΔΩΔΩΝΗ

Μπόλικες... ανησυχίες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κτηνοτροφία της Ηπείρου, αναφορικά με τη ΔΩΔΩΝΗ, εκφράστηκαν στη σύσκεψη φορέων που κάλεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΘ) στα Ιωάννινα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος, ενημέρωσε τους παριστάμενους παραγωγούς και συμμετέχοντες για τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην Βουλή όσο και στην κοινωνία, όπως επίσης και τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα:

«Οι ολέθριοι για την Ήπειρο χειρισμοί της κυβέρνησης της καταστροφής, έχουν δημιουργήσει τετελεσμένα που πρέπει άμεσα να ανατραπούν, με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου με επίκεντρο την ΔΩΔΩΝΗ, που θα στηρίζεται σε δύο άξονες:

 

  1. Άμεση δημοσιοποίηση και καταγγελία της σύμβασης μεταβίβασης των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ στους νέους ιδιοκτήτες, λόγω της άθλιας συμπεριφοράς της νέας ιδιοκτησίας.

 

  1. Ακύρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ και εκκίνηση των διαδικασιών απόδοσης του πυλώνα ανάπτυξης της Ηπείρου στους φυσικούς ιδιοκτήτες της· τους παραγωγούς, τους εργαζόμενους της επιχείρησης και την κοινωνία της Ηπείρου».

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη πήρε μέρος, μεταξύ άλλων και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κωτσαντής, ο οποίος σχολίασε δεικτικά, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας: «Στη σύσκεψη στη ΔΩΔΩΝΗ, υπήρχαν κάποιοι που πρωτοστάτησαν στην πώλησή της και καλούσαν να πάμε σε αγώνα... όλοι μαζί».