Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 00:00

Ερώτηση στη Βουλή από τον Κώστα Μπάρκα για τους πρώην εργαζομένους στα Κλωστήρια

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας κατέθεσε στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 ερώτηση προς κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα: “Εξαίρεση των πρώην εργαζομένων στις Κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις Πρέβεζας-Νάουσας-Πέλλας και Έβρου από τον συνυπολογισμό του χρόνου Ειδικής Επιδότησης Ανεργίας στους πλασματικούς χρόνους του άρθ.4 του Ν.3996/2011.”

Οι πρώην εργαζόμενοι στις Κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις Πρέβεζας-Νάουσας-Πέλλας εντάχθηκαν στην Ειδική Επιδότηση Ανεργίας, άρθ.75 του Ν.3746/2009, καθότι πληρούσαν αυξημένες προϋποθέσεις. Οι πρώην εργαζόμενοι αυτοί έχουν πληρώσει οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εισφορές, καθ’ όλη τη διάρκεια της επιδότησής τους, με την έννοια, ότι απομειωνόταν η επιδότηση που λάμβαναν. Με βάση τον Ν.3996/2011 για όσους συνταξιοδοτηθούν από 01/01/2013, ο χρόνος της Ειδικής Επιδοματικής Ενίσχυσης θα θεωρείται πλασματικός, με αποτέλεσμα να παραταθεί ο εργάσιμος χρόνος που απαιτείται για σύνταξη κατά 4-5 χρόνια.

«Επειδή, δεν είναι δυνατόν, η πολιτεία να εκδικείται, ανατρέποντας αναγνωρισμένα δικαιώματα και παροχές, που ήδη έχουν χορηγηθεί με βάση της προϋπάρχουσες διατάξεις, ο κ. Υπουργός ερωτάται γιατί αγνοεί τις θετικές εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και δεν δίνει λύση στην ομηρία των εργαζόμενων;», τονίζει ο κ. Μπάρκας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ