Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 01:58

Διεργασίες στην Κεντροαριστερά στην Πρέβεζα...

«Αναβρασμός» επικρατεί στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκφράζονται μέσω του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς στην Πρέβεζα, καθώς οι διεργασίες σε κεντρικό επίπεδο είναι πολλές. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr, τόσο η «Κίνηση των 58», όσο και η «Κίνηση των 75», προσπαθούν να δημιουργήσουν εκείνες τις πολιτικές συνθήκες, που θα παίξουν ρυθμιστικό ρόλο στον συγκεκριμένο ιδεολογικοπολιτικό χώρο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την περιοχή μας.

Αναφορικά με την «Κίνηση των 58» το ρεπορτάζ μεγάλης πολιτικής εφημερίδας αναφέρει:

«Η «κίνηση των 58» για την Κεντροαριστερά δεν έχει την απήχηση που ανέμεναν οι εμπνευστές της, δεν έχει σταθεί ικανή να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη, ούτε έχει καταφέρει να συγκινήσει και να παρακινήσει το πλήθος των ψηφοφόρων του χώρου. Συνεχίζει, όμως, ξεκινώντας από τα κάτω, αφού διαπίστωσε ότι η συμφωνία στα... ρετιρέ είναι δύσκολη υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι «58» ανακοινώνουν ότι προγραμματίζουν κεντρική εκδήλωση στο θέατρο «Ακροπόλ» στις 9 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης στις αρχές Δεκεμβρίου και στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα στις 11 Δεκεμβρίου, με ομιλητές τους Π. Ιωακειμίδη, Γ. Παγουλάτο, Φ. Γιαταγάνα, Α. Ποδηματά, Αχ. Μητσό και Αρ. Δοξιάδη. Παράλληλα, το συντονιστικό της «κίνησης των 58» ενημερώνει ότι έχουν συγκροτηθεί μέχρι στιγμής επιτροπές πρωτοβουλίας στη Β' Αθήνας (Χαλάνδρι, Ν. Σμύρνη, Πετρούπολη, Περιστέρι, Αγ. Ανάργυροι, Κηφισιά, Καλλιθέα, Νέα Φιλαδέλφεια), στο υπόλοιπο Αττικής (Μενίδι, Ελευσίνα, Μαρκόπουλο), στην Α' και Β' Πειραιά, αλλά και σε Τρίκαλα, Πρέβεζα, Κόρινθο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Βόλο, Ρέθυμνο, Καστοριά, Πάτρα, Γιάννινα, Δράμα, Λευκάδα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Χανιά, Κοζάνη και Αργολίδα».

Αναφορικά με την Πρέβεζα το ρόλο συντονιστή της πρωτοβουλίας έχει αναλάβει παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, που προεκλογικά έχει «φλερτάρει» με τη ΔΗΜΑΡ, έχει διατελέσει επί χρόνια Πρόεδρος εργατικού φορέα, ενώ διατηρεί και εκπομπή σε τοπικό ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, έρχεται σε επικοινωνία με την Αθηνά Δρέττα για τις όποιες κινήσεις του. Το συγκεκριμένο στέλεχος αναλαμβάνει τις συζητήσεις ακόμη και με νεαρά σε ηλικία στελέχη της Κεντροαριστεράς στην Πρέβεζα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η «Κίνηση των 58» θεωρείται... παιδί του εκσυγχρονιστικού μπλοκ στο ΠΑΣΟΚ, αν και στην Πρέβεζα θετικά έχει εκφραστεί και ο τέως Νομάρχης και βουλευτής στην πρώτη αναμέτρηση του Μαϊου που μας πέρασε, Βασίλης Ιωάννου.

Παράλληλα δραστηριοποιείται, στο χώρο της Κεντροαριστεράς και ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ, η «Κίνηση των 75», την οποία έχουν στηρίξει με την υπογραφή τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, όπως είναι ο Χρήστος Δημόπουλος, ο Φώτης Ζέρβας κ.α.

Η συγκεκριμένη Κίνηση ζητά ένα ΠΑΣΟΚ με μια άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο (διαβάστε: ΕΔΩ).

Ένα είναι το σίγουρο. Στην Κεντροαριστερά οι επόμενοι μήνες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.