Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 11:41

«Ναι» από Τσουμάνη, «όχι» από Μπάρκα στον προϋπολογισμό του 2014

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Ολομέλεια της Βουλής η διαδικασία της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2014, του κορυφαίου νομοθετήματος, με ονομαστική ψηφοφορία. Ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ, Δημήτρης Τσουμάνης υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, ενώ τον καταψήφισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, Κώστας Μπάρκας.

Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι επικεφαλής της τρόικας δεν θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά του Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, αλλά τον Ιανουάριο.
Από τη διαδικασία προέκυψε ότι ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε με 153 ψήφους, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Απών ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ «παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.
Οσον αφορά στον Αρη Σπηλιωτόπουλο, μετά την ψηφοφορία ανακοινώθηκε επιστολή του στην οποία ανέφερε ότι απουσιάζει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και πως εάν συμμετείχε στην ψηφοφορία θα ψήφιζε υπέρ της έγκρισης του προϋπολογισμού. Ωστόσο η επιστολική ψήφος που έστειλε δεν θεωρήθηκε έγκυρη και το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.