Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 14:14

ΔΑΣ-ΟΤΑ: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των σχολικών φυλάκων»

Την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των σχολικών φυλάκων, εκδήλωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ Πρέβεζας.

Σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρει:

 

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ, με απώθηση και ρίψη χημικών, που δέχτηκαν για μια ακόμη φορά την Πέμπτη 9 Γενάρη οι σχολικοί φύλακες, που πραγματοποίησαν πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας με ευλάβεια «το δόγμα νόμος και τάξη» απάντησε με βία και καταστολή στον αγώνα των σχολικών φυλάκων που βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης και παλεύουν για να έχουν δουλειά. Από το νέο ρεσιτάλ κρατικής βίας λιποθύμησαν 2 γυναίκες, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίσουν περισσότερα προβλήματα.

Οι σχολικοί φύλακες απαιτούν το δικαίωμα στη δουλειά,  είτε με την επαναπρόσληψη όλων στο ίδιο αντικείμενο, με τα ίδια μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, είτε με την απορρόφηση του συνόλου, και όχι μόνο 400, όπως μέχρι στιγμής έχει γίνει για την κάλυψη των αναγκών σε ΕΚΑΒ, Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους.

Σήμερα, έξι σχεδόν μήνες από τότε που η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έβαλε τους Σχολικούς Φύλακες σε διαθεσιμότητα, ο αγώνας όλων μας πρέπει να δυναμώσει.

Χρειάζεται να γίνει κατανοητό σε όλους ότι μέσα και από τις διαθεσιμότητες - απολύσεις, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης χτυπά για λογαριασμό του κεφαλαίου την σταθερή δουλειά, χτυπά εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Αυτή είναι η πολιτική που θέλει φτηνούς εργαζόμενους, μισοάνεργους ή μισοεργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που προχωρά στην κάλυψη της ανάγκης για φύλαξη των δημοσίων σχολείων με προσλήψεις εργαζομένων μέσα από τα πεντάμηνα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας (προσλήψεις 1.050 επιστατών).

Με αυτό τον τρόπο κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση αντικαθιστά τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές, περιορισμένης διάρκειας.

Και ενώ αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, ενώ έρχονται κι άλλες διαθεσιμότητες στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, συνδικαλιστές – Σχολικοί Φύλακες από Αθήνα και Λάρισα έρχονται ως αυτόκλητοι εκπρόσωποι του συνόλου των σχολικών φυλάκων της χώρας και σπέρνουν αυταπάτες δηλώνοντας με ανακοινώσεις τους ότι “γίνονται προσπάθειες από τον Υπουργό για την αποκατάστασή μας (των σχολικών φυλάκων)”, και ότι “υπάρχει μια μεταστροφή κλίματος προς το καλύτερο” και “βούληση για επίλυση του προβλήματος”, όπως χαρακτηριστικά γράφουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να τους απομονώσουν, να τους γυρίσουν την πλάτη και να συσπειρωθούν στα σωματεία τους. Η λύση δεν θα έρθει ούτε μέσα από τις εν κρυπτώ διαβουλεύσεις, ούτε από τα απογραφικά δελτία, που πλασάρουν. Εξάλλου απογραφή των σχολικών φυλάκων έχει γίνει δύο φορές μέχρι τώρα.

 

Η λύση θα έρθει μέσα από την οργάνωση της πάλης απέναντι στους δυνάστες μας, κυβέρνηση, κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τους μαζικούς και συλλογικούς αγώνες μας :

  • για να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία και να αναγνωριστεί ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν (πέντε περίπου χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου).

  • για να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες».