Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 15:08

Στηρίζει το μπλόκο των αγροτών στο Καναλάκι η Τ.Ο. Πρέβεζας-Λευκάδας του ΚΚΕ

Η ΤΟ Πρέβεζας-Λευκάδας του ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των αγροτών στο μπλόκο στο Καναλάκι, αλλά και συνολικά τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι αγρότες σε όλη την επικράτεια.

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα υποστηρίζει: «Το ΚΚΕ ήταν και θα είναι πραγματικό στήριγμα των φτωχών και μεσαίων αγροτών στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν. Τα μέλη, τα στελέχη, οι φίλοι και οι οπαδοί του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την καλύτερη οργάνωσή του, το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό του.

Ο αγώνας των αγροτών πρέπει να έχει σαφή προσανατολισμό σύγκρουσης και ανατροπής με την ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αφορά την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας γιατί είναι αγώνας συνδεδεμένος με το διατροφικό πρόβλημα του λαού μας. Γι' αυτό πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο. Εργάτες, εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, νεολαία γυναίκες κλπ πρέπει σήμερα να σταθούν στο πλευρό των αγροτών. Να γίνει ο αγώνας των αγροτών υπόθεση συνολικά της Λαϊκής Συμμαχίας.

Η ΤΟ Πρέβεζας-Λευκάδας καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της Πρέβεζας να μετρήσουν καλά την πολύχρονη πείρα τους. Να γυρίσουν την πλάτη στους όψιμους υπερασπιστές της επιβίωσής τους που λένε άλλα το πρωί και άλλα υπόσχονται το βράδυ. Να ξεχωρίσουν τους πραγματικούς φίλους και εχθρούς τους.

Να ενισχύσουν το μπλόκο στο Καναλάκι, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και τις συσκέψεις για το δυνάμωμα του αγώνα τους στις κατευθύνσεις του Πανελλαδικού συντονιστικού. Το ΚΚΕ στηρίζει το πλαίσιο αιτημάτων που διαμόρφωσε το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Μπλόκων. Ταυτόχρονα καλεί του μικρομεσαίους αγρότες να συνδέσουν τον αγώνα της επιβίωσης σήμερα ενάντια στη φοροεπιδρομή, τις κατασχέσεις, τα χαράτσια, για να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο για τα βιβλία και τη φορολόγηση απ' το πρώτο ευρώ, για το άμεσο σφράγισμα των βιβλιαρίων Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις κλπ. με τον αγώνα για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, λαϊκή εξουσία και οικονομία».