Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 15:25

Η επιλογή Ζάψα φέρνει «γκρίνιες» στο ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα

Δεν ήταν λίγα τα επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, που δεν είδαν με... καλό μάτι, την επιλογή της συμπόρευσης με τον Γιώργο Ζάψα και τη ΔΗΜΑΡ, στις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου. «Δεν ρωτηθήκαμε γι' αυτό. Βρεθήκαμε προ τετελεσμένων», αναφέρουν στελέχη και φίλοι του Κινήματος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συνεδρίασε για να πάρει θέση σε αυτό το ζήτημα. Η ανακοίνωση εξάλλου για τη συνεργασία των δύο παρατάξεων σε επίπεδο Περιφέρειας, συνυπογραφόταν από την Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηπείρου, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ που προέρχονται από την Ηπειρο, τους δύο Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ κκ. Μιχάλη Κασσή, Νομού Ιωαννίνων και Χρήστο Γκόκα, Νομού Αρτας και τον επικεφαλής της παράταξης «Ηπειρος Τόπος Να Ζεις», της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Ευάγγελο Αργύρη.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για «μαγείρεμα» από τα κεντρικά, χωρίς να ρωτηθούν οι Νομαρχιακές Επιτροπές, κάτι που θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση αρκετά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στους κατά τόπους Νομούς της Ηπείρου. Για παράδειγμα δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπορούν να αντιληφθούν, αν ισχύει η συνεργασία και στους Δήμους και τι σημαίνει αυτό, την ώρα που υπάρχουν στην Πρέβεζα οι κ.κ. Μπαϊλης και Κλάπας, που διεκδικούν το δημαρχιακό θώκο.

Παράλληλα, επιφανή στελέχη κάνουν λόγο για «άνοιγμα πολιτικού διαδρόμου» στον Αλέξανδρο Καχριμάνη, τη στιγμή που στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, όπως π.χ. ο Περικλής Βασιλάκης (πρώην υποψήφιος βουλευτής), πιθανότατα θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του νυν Περιφερειάρχη. Είναι επίσης «κοινό μυστικό» στην Πρέβεζα, πως ορισμένοι, εφόσον το ΠΑΣΟΚ -όπως και έγινε- δεν θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο στις Περιφερειακές, δε θα είχαν πρόβλημα να γίνει μία συζήτηση με την κα Όλγα Γεροβασίλη. Αυτό βέβαια εκ των πραγμάτων αποκλείεται πλέον.