Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 21:06

«Όχι στο ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων»

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο και η Δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών Δήμου Πρέβεζας.

Η ανακοίνωση

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

 

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. έβαλε στον «αυτόματο πιλότο» της τρόϊκας και προωθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Άγριας Ιδιωτικοποίησης Περιουσίας Δημοσίου) το ξεπούλημα – πακέτο δέκα (10) περιφερειακών αεροδρομίων (Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Αράξου, Καλαμάτας και Χανίων).

Πρόκειται για νέο «μεγάλο φαγοπότι», με «προίκα» και «στρωμένο τραπέζι» με τις επενδύσεις του ΕΣΠΑ (εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ), προς τους επτά (7) πολυεθνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ. Μαζί τους, με τη μορφή κοινοπραξιών, βρίσκονται και οι γνωστοί «εθνικοί εργολάβοι», όπως «J. & P. Avax», «Όμιλος Κοπελούζου», «Μέτκα» του ομίλου Μυτιληναίου, «Ελλάκτωρ» (Μπόμπολας), ειδικευμένοι στο μοίρασμα της πίττας του ΕΣΠΑ.

Ως Αριστερή ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ηπειρο και στο δημο πρεβεζασ ζητάμε την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση του αεροδρομίου του Ακτίου, και τη διασύνδεσή του με δημόσιες μεταφορές(λιμάνι, δρόμοι, τρένο)

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αποκρούσουν αγωνιστικά και ενωτικά το εγκληματικό ξεπούλημα των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας. Καλούμε όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους, που φλυαρούν ανέξοδα και αόριστα, για περιφερειακή και τοπική «ανάπτυξη», να πάρουν συγκεκριμένη θέση και δέσμευση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.