Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Μαϊος 2014 02:39

Επιστημονική ανάλυση από τους Ρομπόλη-Χριστόπουλο στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββας Ρομπόλης και Δημήτρης Χριστόπουλος, πλαισιομένοι από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Δημήτρη Βασιλείου, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Δημήτρη Κωνή και το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, κ. Σπύρο Παγκράτη, μίλησαν σε εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Ο κ. Ρομπόλης (Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (D.E.S.) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris I). Διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών (Thèse d’ Etat) του ΙΧ Πανεπιστημίου των Παρισίων (Paris IX), πραγματοποίησε μία εμπεριστατωμένη ανάλυση για την πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, βασισμένη σε επιστημονικά επιχειρήματα, που αποδεικνύουν με επιχειρήματα, πως υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, υπέρ των λαών της Ευρώπης, από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο, το οποίο προωθείται «βάναυσα» από το μιντιακό σύστημα της χώρας.

Πρόσθεσε επίσης, επικαλούμενος την εμπειρία από τις ευρωπαϊκές χώρες, ότι είναι τουλάχιστον... αστείο να γίνεται συζήτηση για το ευρώ ή τη δραχμή, από τη στιγμή που υπάρχουν ευρωπαϊκές συνθήκες που δεν αναιρούνται και κανείς άλλος στην Ευρώπη δε συζητά αυτό το θέμα.

DSCF1396

Παράλληλα στάθηκε σε ζητήματα πρακτικής, τονίζοντας πως η πολιτική που ακολουθείται με καθαρά επιστημονικά κριτήρια, δεν οδηγεί σε καμία περίπτωση στην παραγωγή, την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού μας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι λόγοι που οδήγησαν έναν τεχνοκράτη και επιστήμονα, όπως ο Σάββας Ρομπόλης, να επιλέξει να κατέλθει στη «σκακιέρα» της πολιτικής» (διαβάστε ΕΔΩ).

DSCF1397

Ο κ. Χριστόπουλος (Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο - Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (FIDH) από την πλευρά του, πέρα από τις αναφορές στις γεωπολιτικές συνθήκες της Θράκης, που συζητήθηκαν πολύ (διαβάστε ΕΔΩ), αφού ανέλυσε τις προτάσεις του επί του μεταναστευτικού, τονίζοντας πως η Ευρώπη οφείλει για ανθρωπιστικούς λόγους και για λόγους αλληλεγγύης, να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση με τον αριθμό μεταναστών που δέχεται, ξεκαθάρισε ότι ίσως για πρώτη φορά τίθεται θέμα υπαρξιακό, όσον αφορά τις πολιτικές.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως είναι θεμελιώδες για τις ζωές μας, το σε ποια κατεύθυνση θα επιλέξουμε να κινηθεί η χώρα, αλλά και η Ευρώπη.

DSCF1395

«Είναι καταπληκτικό το γεγονός, ότι θέλεις να... στρίψεις και σου λένε ότι δεν μπορείς να στρίψεις. Σου λένε ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει και πρέπει να τον ακολουθήσεις. Σoυ λένε ότι αν στρίψεις θα πέσεις στο γκρεμό. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε», ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει πρώτα για την ίδια μας την ύπαρξη και μετά για τη δημοκρατία να τολμήσουμε και να αλλάξουμε την πολιτική και τους εκφραστές της που οδηγούν τις ζωές μας σε αδιέξοδα.

 

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τσόγκας