Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 06 Μαϊος 2014 15:12

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την κίνηση «Πράσινοι, αλληλεγγύη, δημιουργία, οικολογία» ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έγινε γνωστός ανά το πανελλήνιο όταν ως μαθητής το 1998 κράτησε την ελληνική σημαία ,αριστούχος στην παρέλαση του σχολείου του αλλά καθηλωμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο λόγω νωτιαίας μυικής ατροφίας.

Χρησιμοποιεί το αναπηρικό αμαξίδιο λόγω νωτιαίας μυϊκής ατροφίας, σταδιακά έχασε την ικανότητα, που είχε ως τα 13-14 του, να κινεί τα άνω άκρα.

Στις καλοκαιρινές του διακοπές εκείνο το καλοκαίρι ο Στέλιος μαζί με τους γονείς τους επισκέφθηκε την Πρέβεζα και έγινε δεκτός με ιδιαίτερη αγάπη από τον κόσμο. Τότε ο Στέλιος μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.Και τα κατάφερε.

Λίγο αργότερα έγινε φοιτητής και αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε μεταπτυχιακό στην προαγωγή ψυχικής υγείας- πρόληψη ψυχιατρικών διαταραχών. Σήμερα λίγο πάνω από τα 30 του χρόνια εργάζεται σα ψυχίατρος και δραστηριοποιείται σε θέματα Ανεξάρτητης Διαβίωσης των ΑμεΑ.

Πριν από λίγες μέρες ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ανακοίνωσε την κάθοδό του στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο των Πρασίνων. Ο Στέλιος , επικοινώνησε μαζί μας και μας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του θεωρώντας την Πρέβεζα ως μια από τις πόλεις όπου υπάρχουν αγαπημένοι του φίλοι.

«Είμαι εδώ» μας είπε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Πρασίνων σημειώνοντας ότι προσωπικά νιώθει τον εαυτό του σαν πολίτη της κοινωνίας έτοιμο να ασχοληθεί με τα κοινά και με τα θέματα που απασχολούν τους συνανθρώπους μου.

«Δεν είμαι άτομο με αναπηρία μόνο, είμαι ένας ενεργός πολίτης, που έχω κάτι παραπάνω από πολλούς άλλους, την αναπηρία μου. Βλέποντας και ζώντας τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας όλοι οι πολίτες, με έκαναν να θέλω να ασχοληθώ με τα κοινά και να συστρατευτώ με τους Πράσινους στις επόμενες Ευρωεκλογές» τονίζει ο Στέλιος ο οποίος περιμένει την αγάπη και την στήριξή των πολιτών.