Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Μαϊος 2012 03:40

Εντυπωσίασε το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας (videos+photos)

«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον, στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε», με αυτούς τους στίχους έκλεισε χθες βράδυ η συναυλία των μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, ωστόσο οι μαθητές απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι το μέλλον τους ανήκει και ότι μπορούν να το διεκδικήσουν.

 

Τα παιδιά και οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου διοργάνωσαν μια άρτια από κάθε άποψη εκδήλωση και κατάφεραν να αποσπάσουν το θερμό χειροκρότημα από το κοινό που είχε κατακλύσει από νωρίς την αίθουσα και παρέμεινε στις θέσεις του μέχρι το τέλος, αλλά και τα εύσημα από τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο ο οποίος έδωσε το παρών στην εκδήλωση.

IMG 6420

Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου καλωσόρισε το κοινό, κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της φετινής χρονιάς. Η κα Τσουμελέκα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε και φέτος το Μουσικό Σχολείο και απηύθυνε έκκληση στις τοπικές αρχές να μεριμνήσουν προκειμένου με την έναρξη της νέας χρονιάς να έχουν ξεπεραστεί, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καθηγητές, όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλουν για την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου αλλά και τον κύριο Θάνο Μικρούτσικο που δέχτηκε να συνεργαστεί με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας προσφέροντας απλόχερα τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Τη μεγάλη του ικανοποίηση για το έργο που επιτελείται στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας εξέφρασε ο κ. Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος το πρωί της Κυριακής συναντήθηκε με τους μικρούς μαθητές αρκετές ώρες μένοντας έκπληκτος-όπως είπε- από το ήθος αλλά και το ταλέντο των μαθητών.

IMG 6430

«Οφείλω να σας πω, χωρίς καμία διάθεση κολακείας ότι πρέπει να είστε περήφανοι για τα παιδιά σας. Γιατί γνώρισα παιδιά 13-14 χρονών τα οποία με εξέπληξαν, καταρχήν με το ήθος και την ευγένειά τους, με εξέπληξαν με τα ερωτήματα που έκαναν, που είναι ερωτήματα που αντιμετωπίζω σε άλλα ακροατήρια. Κι αυτό ακριβώς μου δίνει να καταλάβω ότι αν όχι όλοι, αρκετοί από αυτούς αρκετά συνειδητά έχουν επιλέξει αυτό το δρόμο. Και τέλος με εξέπληξαν γιατί άκουσα και πράγματα που σηματοδοτούν και μια εγρήγορση των παιδιών σε αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε» είπε μεταξύ άλλων κ. Μικρούτσικος, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει κι αυτός τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας καυτηριάζοντας τη στάση του Υπουργείου Παιδείας. Ο κ. Μικρούτσικος κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να μεριμνήσει άμεσα προκειμένου να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο και επισήμανε ότι η συνεργασία του με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά βάζοντας νέους στόχους.

«Αποφασίσαμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και τη νέα χρονιά από τον Οκτώβριο και βάλαμε κάποιους στόχους. Ο πρώτος που είναι και πολύ ουσιαστικός και θα το αναλάβω προσωπικά είναι να δημιουργηθεί μέσα στην επόμενη χρονιά μια ολοκληρωμένη μουσικής βιβλιοθήκη με βιβλία και cd που σύντομα να ξεπεράσει τις χίλιες μονάδες έτσι ώστε τα παιδιά σας να έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε ένα πρώτο πλούτο της μουσικής. Το δεύτερο είναι αυτό που ξεκίνησε σήμερα με εμένα να γίνει ένα είδος συνεχούς θεσμού ώστε τρεις τουλάχιστον προσωπικότητες κατά τη διάρκεια του χρόνου να επισκέπτονται το σχολείο με ένα πρόγραμμα σε ένα επίπεδο συζήτησης και σεμιναριακής γιατί αυτό θα βγάλει από τα παιδιά τα διαμαντάκια που κρύβουν μέσα τους. Και τέλος σε συνεργασία με τους καθηγητές αυτό που θα ακούσουμε σήμερα να γίνει ακόμη καλύτερο ώστε σε μια συναυλία την επόμενη χρονιά που θα δώσω στην Πρέβεζα να συμμετέχει ισοτίμως και όχι ως μικρή βιτρίνα κάποιο συγκρότημα από το σχολείο αυτό» τόνισε ο κ. Μικρούτσικος υπογραμμίζοντας πως θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση του σχολείου και των μαθητών.

Στο σημαντικό έργο που επιτελείται στο Μουσικό Σχολείο αυτά τα 3 χρόνια παρά τα όποια προβλήματα αναφέρθηκε η διευθύντρια της Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης κα Βασιλική Σφονδύλη, επισημαίνοντας ότι το Μουσικό Σχολείο είναι κάτι το ξεχωριστό για την πόλη και προσφέρει ευρύτερη παιδεία.

IMG 6432

«Καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας προσπαθούν μέσα από την τέχνη της Μουσικής να κάνουν το σχολείο εργαστήριο, που θα αναδείξει μελλοντικούς επιστήμονες, ενεργούς πολίτες και ολοκληρωμένους ανθρώπους. Με κριτική ικανότητα και ανεπτυγμένο το καλλιτεχνικό αισθητήριο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Στηρίζουμε το Μουσικό Σχολείο γιατί πιστεύουμε ότι η μουσική είναι το μέσο για μια καλύτερη νέα γενιά» επισήμανε η κα Σφονδύλη και στη συνέχεια ανέλαβαν «δράση» οι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι εντυπωσίασαν το κοινό.

Το Σύνολο Βυζαντινής Μουσικής, το Σύνολο «Χορωδία», το Σύνολο «Tempo Libero», το Σύνολο Έντεχνης Δυτικοευρωπαϊκής Μουσικής, το Σύνολο Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής και τέλος το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια για την υπέροχη συναυλία που πραγματοποίησαν παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλη τη χρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Έκθεση εικόνων