Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Μαϊος 2012 02:31

Άφησαν τη Γαλλία, επόμενη στάση... Ισπανία, για το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Στο Mutzig της Γαλλίας βρέθηκαν στο διάστημα 5-9 Μαϊου (http://www.atpreveza.gr/stiles/schoolikia/item/818-sti-gallia-tha-vrethoun-kathigites-kai-mathites-tou-4ou-gumnasiou-prevezas), αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας, όπου πήραν μέρος στην τρίτη συνάντηση συντονιστών και υπεύθυνων δράσης των σχολείων εταίρων, που υλοποιούν το σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα δια βίου Μάθησης-Comenius «Que s'ouvrent les portails!».

Η επόμενη δραστηριότητα του προγράμματος Comenius, θα γίνει στο σχολείο IES Luis Berlanga στο Sant Joan d'Alacant-Alicante (Iσπανία), στο διάστημα 20-24 Οκτωβρίου 2012, στην οποία θα συμμετέχει και η αντιπροσωπεία του 4ου Γυμνασίου.

Στη Γαλλία (κάτι που θα επαναληφθεί και στην Ισπανία) οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες Γάλλων μαθητών και η διαμονή τους στη χώρα τους έδωσε την δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με την καθημερινή ζωή και την ξένη γλώσσα, που διδάσκονται στο σχολείο.
Στα πλαίσια των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα γερμανικό οχυρό (δυναμικότητας 6.000 στρατιωτών) χτισμένο σε γαλλικό έδαφος την εποχή που η περιοχή της Αλσατίας ήταν γερμανική κτήση και το οποίο αποτέλεσε το πιο ισχυρό γερμανικό οχυρό κατά τον Α' παγκόσμιο πόλεμο. Επισκέφτηκαν επίσης παραδοσιακούς αμπελώνες σε χωριό της Αλσατίας και σύγχρονο βιολογικό οινοποιείο .
Οι στόχοι της συνάντησης επιτεύχθηκαν χάρη στην εξαιρετική οργάνωση και τον σωστό προγραμματισμό από την πλευρά των Γάλλων εταίρων. Στις συναντήσεις εργασίες φάνηκε ότι οι εργασίες προοδεύουν και μάλιστα παρουσιάστηκαν και τα πρώτα αποτελέσματα από το τελικό προϊόν της σύμπραξης.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα