Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Ιουνίου 2012 02:58

Στοπ στο κάπνισμα από τους μαθητές της Πρέβεζας

Το δικό τους ηχηρό μήνυμα σε όλους τους καπνιστές θέλησαν να στείλουν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Πρέβεζας, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα της Θεοφανείου.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος η διεύθυνση Α/θμιας εκπαίδευσης του Ν. Πρέβεζας σε συνεργασία με το ΚΕΠΡΟΝΑΠ θέλοντας για άλλη μια φορά να τονίσουν την αξία της πρόληψης στην αντιμετώπιση της εξάρτησης από όλες ανεξαιρέτως τις ουσίες, διοργάνωσαν μια συμβολική εκδήλωση όπου οι μαθητές κλήθηκαν να ζωγραφίσουν και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα κατά του καπνίσματος.

«Το κάπνισμα σκοτώνει», «μη βάζετε σε κίνδυνο τα παιδιά σας», «όχι στο τσιγάρο, ναι στη ζωή» είναι μόνο κάποια από τα αυθόρμητα μηνύματα που έστειλαν οι μαθητές μέσα από τις ζωγραφιές τους, δείχνοντας το δρόμο στους ενήλικες, οι οποίοι πιθανώς ούτε καν ήξεραν ότι προχθές ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

IMG 0295

Στην εκδήλωση είχαν κληθεί να συμμετάσχουν όλα τα δημοτικά της πόλης, ωστόσο λόγω του περιορισμένου χώρου της Θεοφανείου τελικά υπήρξε εκπροσώπηση μόνο από το 3ο, το 1ο και το 7ο δημοτικό της Πρέβεζας.

Στη σημασία της συμβολικής εκδήλωσης αλλά και της πρόληψης γενικότερα αναφέρθηκε ο επιστημονικά υπεύθυνος του ΚΕΠΡΟΝΑΠ κ. Γέρος υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών.

IMG 0313

«Η σημερινή εκδήλωση γίνεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος και έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του φαινομένου του καπνίσματος. Έρχεται όμως να συνδεθεί με ένα πρόγραμμα που έκανε το Κέντρο Πρόληψης αναφορικά με τις ουσίες και όχι μόνο με το κάπνισμα, που λέγεται «Ναρκοπέδιο, μύθος και πραγματικότητα». Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων όπου τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν αν αυτό είναι πραγματικό ή αν είναι κάποιος μύθος, για να καταρρίψουμε κάποιους μύθους περί των ουσιών και να μάθουμε την αλήθεια. Γίνεται λοιπόν αυτή η εκδήλωση στα πλαίσια της πρόληψης, γιατί τα Κέντρα Πρόληψης αυτό ακριβώς κάνουν, είτε με εκδηλώσεις είτε με σεμινάρια, είτε με ομάδες, προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να μάθει πως να αντιμετωπίζει τις ουσίες αλλά και πως συνδέονται οι ουσίες με κάποιους αιτιογενείς παράγοντες που τις αναπτύσσουν» τόνισε ο κ. Γέρος, ενώ ο εκπρόσωπος της δν/σης Α/θμιας Εκπαίδευσης,Υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων κ. Νασοθύμιος υπογράμμισε ότι η δ/νση Α/θμιας σε συνεργασία πάντα με τα σχολεία του Νομού και το Κέντρο Πρόληψης κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στα θέματα πρόληψης.

IMG 0307

«Εφαρμόζουμε στα σχολεία ένα πρόγραμμα πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών και έχουμε επισκεφτεί τα σχολεία, έχουν γίνει διαδραστικές παρουσιάσεις στους μαθητές, τα παιδιά έχουν συμμετάσχει ενεργά και σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να εκφράσουν και καλλιτεχνικά τις απόψεις του και το μήνυμα που θέλουν να περάσουν κατά του καπνίσματος» τόνισε ο κ. Νασοθύμιος, ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα έργα των παιδιών θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στην πρώην «Λαϊκή Αγορά».

Έκθεση εικόνων