Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 00:54

Περιήγηση στα κάστρα της πόλης για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας

Να έρθουν σε επαφή με τα κάστρα της Πρέβεζας, μνημεία σήμα-κατατεθέν του πολιτισμού και της ιστορίας της πόλη μας, είχαν την ευκαιρία μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας τους τελευταίους μήνες, σε μια περιήγηση γνώσης και διασκέδασης.

Το σχολείο μετέχει στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων Λακωνίας: «Κάστρο: ο τόπος το ορίζει, ο άνθρωπος το χτίζει», με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία του διευθυντή Βαγγέλη Καινούργιου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο του θεματικού δικτύου, πριν από λίγες ημέρες, μαθητές τμημάτων της Γ', Δ' και Ε' τάξης του 3ου Δημοτικού, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, Φωτεινή Τσόγκα, Εύη Βραχνούλα και Πέτρο Ρώσσο, επισκέφτηκαν το κάστρο του Αγίου Ανδρέα, έμαθαν για την ιστορία του και έλαβαν πληροφορίες για το ρόλο που διαδραμάτισε στη ζωή των κατοίκων της πόλης.

Τις προηγούμενες εβδομάδες επισκέφτηκαν το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου στην Κυανή Ακτή, ενώ βρέθηκαν και στη θέση Παλιοσάραγα, στα Λουτρά, όπου στους μαθητές εξηγήθηκε ότι εκεί στεκόταν το κάστρο της Μπούκας. Απομένει η επίσκεψη στο Κάστρο του Παντοκράτορα για να ολοκληρωθεί για τα παιδιά η περιήγηση στα τέσσερα κάστρα της Πρέβεζας.  

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Έκθεση εικόνων