Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 13:10

Παρουσιάζουν το Θεατρικό Παιχνίδι ως εναλλακτικό τρόπο μάθησης στο Κανάλι

Έναν εναλλακτικό τρόπο μάθησης, μέσω του Θεατρικού Παιχνιδιού και των Αγγλικών παρουσιάζουν αύριο (8μ.μ.), Παρασκευή, στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Ζαλόγγου, ο Δήμος Πρέβεζας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολειού Καναλίου.

Τα εργαστήρια του Θεατρικού Παιχνιδιού οργανώνονται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με τη συμμετοχή και των παιδιών για δεύτερη χρονιά, ενώ για πρώτη ξεκίνησαν για παιδιά νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ τάξης Δημοτικού, μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας με βιωματικό τρόπο μέσο του παιχνιδιού και των τεχνικών του θεάτρου.

P6100828

Αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύει ο τόπος μας, οι ομάδες του Θεατρικού Παιχνιδιού και των Αγγλικών αποφάσισαν αντί για εισιτήριο, οι προσκεκλημένοι να φέρουν τρόφιμα για το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», όπως ρύζι, φακές, λάδι, ζυμαρικά, γάλα κτλ.

Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επικοινωνία μέσω των συναισθημάτων. Είναι μια διαδικασία ανοιχτή σε πολλές ιδέες και τάσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεχνική σε πολλούς τομείς. Εμπεριέχει έντονα τα στοιχεία της κοινωνικοποίησης, της επικοινωνίας, της δημιουργικότητας, αλλά και της ενσυναίσθησης και της αυτογνωσίας, συστατικά απαραίτητα για την πορεία της ομάδας και κατά επέκταση του ατόμου. Η αλληλεπίδραση με την τέχνη προάγει το μορφωτικό, συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο της ομάδας και του ατόμου.

P6100835

Με το Θεατρικό Παιχνίδι το παιδί θα μπορούσε να συνειδητοποιήσει την σύνδεση των τεχνών μεταξύ τους, τη σύνδεση των μαθημάτων μεταξύ τους - διαθεματικότητα, αλλά και τη σύνδεση του σχολείου με το ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα