Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 03:03

Μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας

Μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας έδωσαν τα παιδιά του Καραμάνειου Νηπιαγωγείου, τα οποία το πρωί της Κυριακής συνοδευόμενα από τους γονείς και τους νηπιαγωγούς καθάρισαν την παραλία της Κυανής Ακτής στην Πρέβεζα.

Τα μικρά παιδιά γέμισαν την παραλία της Κυανής Ακτής και εξοπλισμένα με γάντια και σακούλες σκουπιδιών ρίχτηκαν με ενθουσιασμό στη μάχη κατά των σκουπιδιών, δείχνοντας την ευαισθησία τους για το περιβάλλον αλλά και συμβολικά τη διάθεσή τους για προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

ΚΑΡΑΜΑΝΕΙΟ 1 6

«Εμείς τα παιδιά θέλουμε τη θάλασσα και τις ακτές μας καθαρές» αναγράφει η πινακίδα που τοποθέτησαν στο σημείο για να μας θυμίζει σε όλους μας να διατηρούμε καθαρές τις ακτές μας, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Περιβάλλοντος κ. Κοσμάς Κορωναίος ο οποίος έδωσε το παρών, ευχαρίστησε θερμά τόσο το Καραμάνειο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας όσο και το 5ο δημοτικό σχολείο και τα κέντρα ξένων γλωσσών Palso, που επίσης καθάρισαν την παραλία πρόσφατα, για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν τόσο για τον καθαρισμό όσο και για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στην παραλία της Κυανής Ακτής.

ΚΑΡΑΜΑΝΕΙΟ 1 14

Όπως τονίζει ο κ.Κορωναίος τέτοιες δραστηριότητες αφενός ευαισθητοποιούν τα παιδιά στο μεγάλο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου δίνουν το ερέθισμα στις τοπικές κοινωνίες να κάνουν τον εθελοντισμό και την συλλογικότητα τρόπο ζωής.

ΚΑΡΑΜΑΝΕΙΟ 1 16

Μετά τον καθαρισμό της παραλίας ακολούθησε beach party και παιχνίδια στην άμμο, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Καραμάνειο Νηπιαγωγείο και οι κυρίες του Ελένη Καρτεζίνη και Σίσσυ Τσαούση-Κατσικοβόρδου δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον κ. Ηλία Μπάλλα, ο οποίος κατασκεύασε την πινακίδα που τοποθετήθηκε.

Σχετικά Άρθρα