Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 01:04

Βραβεύθηκε στο Υπουργείο Παιδείας το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας

Με την δυναμική παρουσία εκατοντάδων μαθητριών,  μαθητών και εκπαιδευτικών από όλα τα σημεία της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Υπουργείο Παιδείας η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών ταινιών που διακρίθηκαν στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με γενικό τίτλο «Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία». Το Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ ταινίας Μυθοπλασίας πήρε το 7Ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας για την ταινία «Άπλωσε το χέρι» (διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).

Ο διαγωνισμός που προάγει την τέχνη του κινηματόγραφου στα σχολεία για  οργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου και την ΕΡΤ και απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών.

diagonismos 1_400px

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, χαιρέτισαν και απένειμαν βραβεία ο Υφυπουργός του Υπουργείου Παιδείας, ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων,  Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων,  Ιωάννης Παντής.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών προβλήθηκαν οι βραβευμένες  ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν οι μαθητές. Τα φιλμ αγγίζουν θέματα που αφορούν την κεντρική ιδέα του διαγωνισμού με κύρια χαρακτηριστικά την ευαισθησία και την φαντασία.

Στον διαγωνισμό οι μαθητές παρουσίασαν: 168 ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένου σχεδίου) από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια. 36 κινηματογραφικές αφίσες/εξώφυλλα και 20 πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις.