Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 05:38

Οι μαθητές κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους στη Βουλή των Εφήβων

Με τους έφηβους βουλευτές να καταθέτουν από το βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου απόψεις, ανησυχίες, προβληματισμούς αλλά και προτάσεις για όσα συμβαίνουν γύρω τους και τους απασχολούν, ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες της 17ης Συνόδου του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος της Βουλής.

Ουσιαστικές και καίριες ήταν και φέτος οι τοποθετήσεις των Εφήβων βουλευτών, οι οποίοι περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στα σχολεία και έκαναν εκτενή αναφορά στο θέμα της αξιολόγησης των καθηγητών.

Από τα σχολεία της Πρέβεζας στη φετινή σύνθεση της Βουλής των Εφήβων συμμετείχαν μετά από τη σχετική κλήρωση που είχε διεξαχθεί κατά την διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς η Βέκιου Σταυρούλα από το Δέσκειο Λύκειο Πάργας στην 4η επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων και η Νάσκαρη Βασιλική από το γενικό λύκειο Φιλιππιάδας στην 3η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων παραγωγής και εμπορίου.

«Κατάγομαι από την Πάργα όπου συνυπάρχουν οι ντόπιοι με τους ξένους αρμονικά. Έμαθα να σέβομαι τους μετανάστες. Είναι ανάγκη η πολιτεία να δώσει στους νέους την κατάλληλη αγωγή ώστε να αντισταθούν στην ρατσιστική προπαγάνδα», υπογράμμισε η έφηβος βουλευτής Πρεβέζης, Σταυρούλα Βέκιου, ενώ κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων των Επιτροπών οι έφηβοι βουλευτές εστίασαν τις ανησυχίες αλλά και την κριτική τους τόσο στην οικονομική και πολιτική κρίση όσο και στα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος και έδωσαν έμφαση στα ζητήματα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Σχετικά Άρθρα