Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 12:04

Δωρεάν μαθήματα από την ΕΛΜΕ Πρέβεζας σε παιδιά οικογενειών με οικονομικά προβλήματα

Ένα πρωτότυπο «κίνημα αλληλεγγύης» απλώνει τα δίχτυα του και στην Πρέβεζα την ώρα που ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης. Στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια οργανώνονται δράσεις που έχουν μετατραπεί σε σημεία αναφοράς στις τοπικές κοινωνίες όπως δωρεάν μαθήματα σε μετανάστες, φροντιστήρια σε μαθητές, κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο.

Στο πλαίσιο αυτό  και η ΕΛΜΕ Πρέβεζας ανέλαβε πρωτοβουλία με σκοπό οι εκπαιδευτικοί να κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα δωρεάν για να προσφέρουν βοήθεια στους μαθητές τους που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Με ανακοίνωση της καλεί τους εν ενεργεία αλλά και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να τεθούν στην υπηρεσία των παιδιών, δηλώνοντας συμμετοχή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.). Καλώντας τους καθηγητές να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία με το μόνο «όπλο» που διαθέτουν την εκπαίδευση. Να θυμίσουμε ότι και ο δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με το Σύλλογο Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης και το Σύλλογο Ιδιόκτητων Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Πρέβεζας- Λευκάδας παρέχει δωρεάν μαθημάτων σε παιδιά που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Η συμμετοχή των μαθητών που στην πόλη της Πρέβεζας φτάνει περίπου τα τριάντα παιδιά, φανερώνει το πόσο πολύ χρειάζονται αυτά τα μαθήματα και αποδεικνύει πως καλύπτουν μια πραγματική ανάγκη.

 

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

 

 

 

Σχετικά Άρθρα