Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 16:14

ΕΛΜΕ Πρέβεζας: «Δεν έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη των σχολείων στο νομό με το απαραίτητο για τη λειτουργία τους εκπαιδευτικό προσωπικό»

Ανακοίνωση-παρέμβαση, στην οποία αναφέρει ότι ακόμη στο Νομό Πρέβεζας δεν έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη των σχολείων με το απαραίτητο για τη λειτουργία τους εκπαιδευτικό προσωπικό, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Πρέβεζας. Η ΕΛΜΕ υποστηρίζει επίσης πως σε κάποια σχολεία όπως η ΕΠΑΣ, το Μουσικό Σχολείο και το ΕΕΕΚ υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα αφού αυτά συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο αριθμό κενών (διαβάστε επίσης ΕΔΩ).

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

 

«Πέρασε ένας μήνας και πλέον από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμη στο νομό μας δεν έχει ολοκληρωθεί η κάλυψη των σχολείων με το απαραίτητο για τη λειτουργία τους εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μας υπάρχουν ακόμη 26 κενά αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, 32 μειωμένου ωραρίου και άλλα 3 ωρομισθίων.

Σε κάποια σχολεία όπως η ΕΠΑΣ, το Μουσικό Σχολείο και το ΕΕΕΚ υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα αφού αυτά συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο αριθμό κενών.

Ειδικότερα στην ΕΠΑΣ υπάρχουν 11 κενά με αποτέλεσμα να μην έχουν λειτουργήσει από την αρχή της χρονιάς 9 τμήματα. Μέχρι στιγμής δηλαδή έχουν απολεσθεί περισσότερες από 1000 διδακτικές ώρες τη στιγμή που το Υπουργείο μας επέμενε ότι φέτος δεν θα υπήρχαν προβλήματα και ότι όλοι οι καθηγητές θα ήταν στη θέση τους από την αρχή της χρονιάς.

Θεωρούμε απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της Παιδείας απλά ως «βάρος» για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ζητάμε άμεσα το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να φροντίσει για την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα