Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 11:31

Με σύνθημα “Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς” ολοκληρώθηκε το 2ο School Art Festival στην Πρέβεζα (pics)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο School Art Festival στην Πρέβεζα παρά τη βροχή. Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου μαθητές από τα σχολεία της πόλης, με κέφι και μεράκι, προετοίμασαν το χώρο της Λαϊκής Αγοράς, στο κέντρο της πόλης, για τη μεγάλη μαθητική γιορτή. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν οι μαθητές όλες τις προηγούμενες μέρες, μιας και η δημοτική αρχή δεν ενέκρινε τις άδειες για τη διεξαγωγή του School Art festival, αυτό δεν πτόησε καθόλου τους μαθητές.

Η βραδιά ξεκίνησε με το τραγούδι “Η μπαλάντα του κυρ- Μέντιου” από το σχήμα του Μουσικού Σχολείου, τραγούδι που επιλέχθηκε να ακουστεί πρώτο μιας και το σύνθημα του φετινού School Art Festival ήταν: “Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”.

Μέσα από το σύνθημα αυτό οι μαθητές συζήτησαν για όλα όσα συμβαίνουν στα σχολεία και στις ζωές των μαθητών και τους προβληματίζουν, αλλά και για τις εστίες πολέμου που όλο και πυκνώνουν συνεχώς στην περιοχή. Τη σκυτάλη πήραν χορευτές μαθητές του σύγχρονου και του hip hop που με το χορό τους ξεσήκωσαν το πλήθος . Παράλληλα με χρώματα και δημιουργικότητα οι μαθητές του γυμνασίου εκφράστηκαν ενάντια στον πόλεμο μέσα από το graffiti, γράφοντας: «NATO KILLERS GO HOME» .

IMG 95abfd6c1cd33726d52d5541d4b4e0b7 V

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Μπάκος, πρόεδρος του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πρέβεζας, απεύθυνε χαιρετισμό στον οποίο τόνισε όλη την προηγούμενη δράση της Συντονιστικής Επιτροπής από την αρχή της χρονιάς. Τους αγώνες που έχουν δώσει οι μαθητές της πόλης τόσο μπροστά στον ερχομό του υφυπουργού Παιδείας στην Πρέβεζα αλλά και μπροστά στις μαθητικές κινητοποιήσεις στις 30 Οκτώβρη. Όπως τόνισε η πρωτοβουλία αυτή για μαθητική δημιουργία ενάντια στον πόλεμο δεν ήταν τυχαία. Πυκνώνουν οι φωτιές του πολέμου και αυτό δεν αφήνει αδιάφορους τους μαθητές. Όπως τόνισε μέσα από το σημερινό School Art Festival οι μαθητές βροντοφωνάζουν ότι: “Δε θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους! Λέμε όχι στον πόλεμο!

Ακολούθησε βράβευση των νικητριών ομάδων του τουρνουά ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα πριν. Στο χώρο οι μαθητές είχαν κολλήσει αφίσες για την απελευθέρωση του λαού της Παλαιστίνης και της Αχεντ Ταμίμι. Η βραδιά έκλεισε με μουσικές και τραγούδια από το συγκρότημα του Μουσικού Σχολείου επί σκηνής και πολύ χορό.

 

 

Έκθεση εικόνων