Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 15:30

Κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό καταγγέλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλει πως δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό σε αρκετά σχολεία του Νομού μας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αν και έχουμε φτάσει στα μέσα Νοεμβρίου, δύο μήνες δηλαδή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό σε αρκετά σχολεία της Π.Ε. του νομού μας, πράγμα που οδηγεί ήδη και στην κατηγοριοποίησή τους, απόρροια της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικα στον χώρο της παιδείας.

Συγκεκριμένα στο νομό μας παρουσιάζονται οι εξής ελλείψεις:

  1. Δάσκαλοι (4)

  2. Δάσκαλοι παράλληλης στήριξης (5)

  3. Δάσκαλοι για τμήματα ένταξης (3)

  4. Νηπιαγωγός (1)

  5. Αγγλικών (7)

  6. Γερμανικών (5)

  7. Πληροφορικής (3)

  8. Εικαστικών (1)

  9. Μουσικής (3)

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως την υλοποίηση αυτής της πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας να βάλει τέλος στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας της Δημόσιας Εκπ/σης και να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με όσους διορισμούς είναι απαραίτητοι .

Επειδή η παιδεία είναι από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά και είναι απαράδεκτο να πέφτει «θύμα» των «προκρούστειων», μνημονιακών πολιτικών, θεωρούμε ότι πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις κατά των οικονομικών περικοπών στην Παιδεία και να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!»

 

 

 

Σχετικά Άρθρα