Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 04:10

Ποδηλατοδρομία μαθητών 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας 26-11-2012

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ποδηλατοδρομία των μαθητών της E΄ και ΣΤ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.

Περίπου 45 μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους απόλαυσαν τη βόλτα με τα ποδήλατα τους στην πόλη της Πρέβεζας νιώθοντας ασφάλεια κατά την μετακίνηση τους, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδηλατοδρομίας ήταν αισθητή η παρουσία της Διεύθυνσης Τροχαίας Πρέβεζας.

DSC04091

Οι μικροί ποδηλάτες, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, έδειξαν με τον τρόπο τους ότι το ποδήλατο είναι ένας οικολογικός και αποτελεσματικός τρόπος μετακίνησης και άσκησης τον οποίο μπορούν να χαρούν μόνοι τους ή με παρέα. Οι μαθητές ξεκίνησαν στις 10:00 π.μ από το 6ο Δημοτικό Σχολείο ακολουθώντας τη διαδρομή: 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ – Μανοπούλου > Ντάπια > Νικοπόλεως > Αγίου Γεωργίου > Ελ. Βενιζέλου > Πλατεία Ανδρούτσου (στάση) και επιστροφή στο σχολείο από τον ίδιο δρόμο. Οι μαθητές ενημερώθηκαν επίσης σχετικά με τα οφέλη της καθημερινής χρήσης του ποδηλάτου και την ασφαλή χρήση του.

DSC04080

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, στο πλαίσιο του έργου CYCLO - «Ποδηλατουπόλεις - Τοπικές ευκαιρίες για βιώσιμη κινητικότητα και τουριστική ανάπτυξη» (“Cycling cities – Local Opportunities for Sustainable Mobility and Tourism Development”), στο οποίο συμμετέχει, στήριξε έμπρακτα την υλοποίηση όλων αυτών των ποδηλατοδρομιών των σχολείων της Πρέβεζας.

DSC04087

Το έργο CYCLO χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Μεσογειακός Χώρος» - MED 2007-2013 και οι εργασίες του ολοκληρώνονται το Νοέμβριο του 2012. Ειδικοί στόχοι του έργου είναι ο σχεδιασμός και εφαρμογή συστημάτων φιλικά προς το ποδήλατο σε μικρές και μεσαίες πόλεις, η δημιουργία τοπικών στρατηγικών για την προώθηση του ποδήλατου σε επίπεδο κινητικότητας και για ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τις πολιτικές σχετικές με το ποδήλατο, η ενίσχυση συνεργασιών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τοπική βιώσιμη ανάπτυξη, η βελτίωση της ασφάλειας δρόμων και η διάχυση των προσανατολισμών της ΕΕ για το ποδήλατο σε τοπικό επίπεδο.

«Το έργο CYCLO υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Μεσογειακός Χώρος» - MED 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξη»

combined logo MED - horizontal

image008  cyclo logo

 «Ποδηλατουπόλεις – Τοπικές ευκαιρίες για βιώσιμη κινητικότητα και τουριστική ανάπτυξη»


Σχετικά Άρθρα