Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012 02:10

Με επιτυχία οι σχολικοί αγώνες σκακιού στην Πρέβεζα

Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησαν χθες οι πρώτοι σχολικοί αγώνες σκακιού που διοργανώνει η Σκακιστική Ένωση «Νικόπολη» Πρέβεζας, αποδεικνύοντας ότι το σκάκι έχει στην Πρέβεζα πολλούς φίλους ακόμη και στις μικρές ηλικίες.

IMG 3670 copy

Από νωρίς το πρωί περισσότεροι από 100 μαθητές δημοτικών και γυμνασίων βρέθηκαν στο κτίριο της παλιάς Λαϊκής Αγοράς και συμμετείχαν στους αγώνες του ατομικού σχολικού πρωταθλήματος, υπό την καθοδήγηση και τις πολύτιμες συμβουλές των μελών της Σκακιστικής Ένωσης που διοργάνωσε το τουρνουά σε συνεργασία με το δήμο Πρέβεζας στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Πόλης.

 

«Η διαδικασία αν και πρώτη φορά εφαρμόστηκε σε τόσο ευρύ επίπεδο κύλησε ομαλά και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και γι αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμο και προσωπικά τον δήμαρχο κ. Μπαΐλη και τον αντιδήμαρχο κ. Φραγκούλη» τόνισε ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ένωσης κ. Χρήστος Ζιώγας σε δηλώσεις του στο www.atpreveza.gr υπογραμμίζοντας πως στόχος της ένωσης είναι να εντάξει με αργά και σταθερά βήματα το σκάκι στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών, με όλα τα υπέρ που έχει το σκάκι τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

IMG 3673 copy

«Η ένωση έχει πλέον αγωνιστικό προπονητή ο οποίος είναι από τους λίγους που είναι πτυχιούχος προπονητής με εκπαίδευση στην παιδαγωγική των παιδιών στο σκάκι. Ο κ. Αθανασιάδης Ανδρέας είναι ένας δάσκαλος με προοπτικές και με παιδαγωγική μόρφωση πάνω στο σκάκι και αυτό είναι που μας έκανε να έχουμε άλλους στόχους. Η πρώτη μας προσπάθεια είναι να το πλατύνουμε, να μπει το σκάκι μέσα στα δημοτικά κι αν μέσα από αυτή την προσπάθεια βέβαια προκύψουν και αγωνιστικά καλά αποτελέσματα και ανεβούμε επίπεδο τότε είναι ευπρόσδεκτο» είπε ο κ. Ζιώγας καταλήγοντας και σημείωσε πως σύντομα η Ένωση θα αναλάβει και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες για τη διάδοση του σκακιού στην ευρύτερη περιοχή.

Να σημειώσουμε τέλος ότι σήμερα διεξάγεται από το πρωί το ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα.

IMG 3681 copy

Σχετικά Άρθρα