Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012 00:45

Έχει προταθεί η λειτουργία Μουσικού Λυκείου στην Πρέβεζα

Μία νέα προοπτική για την μουσική παιδεία στην πόλη της Πρέβεζας, ανοίγει το ενδεχόμενο της δημιουργίας Μουσικού Λυκείου στην Πρέβεζα, αρχικά με τη λειτουργία της πρώτης τάξης για τη σχολική χρονιά 2013-14, με αποφοίτους του ήδη υπάρχοντος Μουσικού Γυμνασίου.

Η σχετική πρόταση από το Δήμο Πρέβεζας έχει υποβληθεί προς το Υπουργείο Παιδείας-Θρησκευμάτων-Πολιτισμού και Αθλητισμού στις αρχές Νοεμβρίου, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Στις αρχές Οκτωβρίου το Υπουργείο Παιδείας-Θρησκευμάτων-Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζήτησε από το Δήμο Πρέβεζας την υποβολή προτάσεων για μεταβολές Σχολικών Μονάδων Δήμου Πρέβεζας για το Σχολικό Έτος 2013-2014.

Οι εισηγήσεις τόσο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, όσο και της Δευτεροβάθμιας ήταν να μη γίνει καμία συγχώνευση σχολικών μονάδων στο Δήμο. Η Δευτεροβάθμια δε πρότεινε και τη δημιουργία του Μουσικού Λυκείου.

Απομένει πλέον το «πράσινο φως» του Υπουργείου για να γίνει το «βήμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας έχει τη στήριξη και έχει αναπτύξει ένα είδος συνεργασίας με τον Θάνο Μικρούτσικο.

 

 

Σχετικά Άρθρα