Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012 15:24

Διευκρίνιση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας για το θέμα του Μουσικού Σχολείου...

Σε διευκρίνισή της για το δημοσίευμά μας σχετικά με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, κα. Βασιλική Σφονδύλη, τόνισε:

«Έχει ιδρυθεί με δημοσίευση σε ΦΕΚ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ και όχι Μουσικό Γυμνάσιο. Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ περιλαμβάνει τη λειτουργία ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΛΥΚΕΙΟΥ. Η πρόταση που έγινε από την υπηρεσία μας για ίδρυση και λειτουργία Α' Λυκειακής Τάξης είναι τυπική διαδικασία και ανεξήγητη για μένα προσωπικά και χωρίς απάντηση και εξήγηση από το Υπουργείο.

Οφείλεται εκτιμώ στην πολυνομία που υπάρχει και στο γεγονός ότι σε κάποιες άλλες περιοχές έχει εγκριθεί ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου ενώ ως θεσμός στη δομή της εκπαίδευσης υπάρχει και ορίζεται ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ με ό,τι όπως παραπάνω συνεπάγεται.

Να επισημάνω δε και να τονίσω ότι από το Δήμο ζητείται σε κάθε περίπτωση να βεβαιώσει εγγράφως και να δηλώσει ότι αναλαμβάνει την οικονομική δαπάνη για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας, βεβαίωση, την οποία η υπηρεσία μας ακόμα περιμένει από το Δήμο προκειμένου να πράξει τα δέοντα».

 

 

Σχετικά Άρθρα