Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 15:53

Ευρωπαϊκός «αέρας» για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας

Για δύο συνεχόμενα σχολικά έτη (2013-2015) το 3o Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας θα συμμετέχει στην υλοποίηση προγράμματος πολυμερούς σύμπραξης σχολικών μονάδων Comenius με τίτλο «European Superheroes!».

Κύριος στόχος αυτής της σύμπραξης, στην οποία συμμετέχουν επίσης σχολεία από άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Τσεχία, Ρουμανία, Πολωνία, Φινλανδία, Τουρκία, Λιθουανία), είναι η ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ σχολείων από χώρες με διαφορετική ιστορία, θρησκεία και παραδόσεις και η παροχή κινήτρων στους μαθητές για να εργαστούν μαζί με συνομήλικους συμμαθητές τους από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να γνωρίσουν μέσα από την ιστορία, τα παραμύθια και τους θρύλους τους εθνικούς ήρωες των ευρωπαϊκών χωρών, κι έτσι να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στην ετερότητα και τη διαφορετικότητα, με έμφαση στα κοινά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Στα πλαίσια της προαναφερθείσας σύμπραξης και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας διοργανώνει την Δευτέρα 25/11/2013 και ώρα 19:30 μ.μ. στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης εκδήλωση με θέμα: «2013: Έτος Ευρωπαίου Πολίτη» και το ακόλουθο πρόγραμμα:

  1. Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας παρουσιάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα δικαιώματα του Ευρωπαίου Πολίτη.

  2. «2013: Ευρωπαϊκό έτος των πολιτών»: Άρης Περουλάκης, προϊστάμενος του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

  3. «Ο ρόλος του Ευρωπαίου Πολίτη – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Ευρωπαϊκές εκλογές»: Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, εκπρόσωπος τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

  4. «Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ηπείρου, ο τρόπος λειτουργίας και οι παρεχόμενες υπηρεσίες»: Δημήτριος Γκόλας, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ηπείρου.

  5. Ερωτήσεις – συζήτηση.

 

Σχετικά Άρθρα