Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 01:42

Πεθαίνοντας στο Φαρμακονήσι (Του Γιώργου Κουλιάτση)

Γράφει ο Γιώργος Κουλιάτσης

 

Δεν ξέρω τι έγινε στο Φαρμακονήσι. Δεν ξέρω αν το Λιμενικό προσπαθούσε να γυρίσει τη βάρκα με τους παράνομους μετανάστες στην Τουρκία με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί. Δεν ξέρω αν αληθεύουν οι κατηγορίες του μετανάστη ότι λιμενικός έσπρωξε τη γυναίκα του στη θάλασσα και πέταξε το βρέφος τους από την άλλη μεριά της βάρκας. Δεν ξέρω αν τόσα γυναικόπαιδα αφέθηκαν να πνιγούν στο όνομα του οράματος περί εθνικής πολιτικής κάποιων αρρωστημένων μυαλών. Ξέρω όμως τα εξής:

Πρώτον, οι νεκροί δεν απειλούν κανένα οπότε είναι ανήθικο να αναφερόμαστε σε πνιγμένα βρέφη, νήπια και παιδιά ως λαθρομετανάστες. Εξάλλου, στην ηλικία τους δεν αποφάσιζαν για τον εαυτό τους και άρα δεν παρενέβησαν κανένα νόμο ούτε δικαιούται κάποιο δικαστήριο να τα δικάσει. Πόσο μάλλον όλοι εμείς οι τυχάρπαστοι του διαδικτύου.

Δεύτερον , όσο και να παίζει στα κανάλια ως θέμα από όγδοη θέση και κάτω, στον ύπνο κάθε ευσυνείδητου ανθρώπου τέτοιες ειδήσεις είναι πρώτες-πρώτες στους εφιάλτες του.

Τρίτον, ελπίζω να μην ξαναέρθει η ώρα που οι νέοι μας θα φεύγουν νύχτα με βάρκες από την Ελλάδα, όπως συνέβαινε στη δική μας Κατοχή. Και αν έλθει αυτή η ώρα, ελπίζω να φτάσουν απέναντι σώοι.

Τέλος, είναι κάκιστη ιδέα για τη χώρα μας στην κατάσταση που είναι να εκπέμπει τέτοιο αμοραλισμό προς τα έξω. Βλέπετε, ακόμα παρακαλάμε για δάνεια.

Και τέτοιους ανθρώπους δε θα τους δανείσει κανείς.

 

Email για σχόλια-παρατηρήσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.