Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 15:00

Με τον Παντελή Θαλασσινό συνομίλησαν οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου

Να αγαπάς τα βουνά και τη Θάλασσα είναι ο τίτλος του προγράμματος που υλοποιούν οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Πρέβεζας βασισμένο στο γνωστό τραγούδι «Ν’ αγαπάς» που ερμηνεύει ο Παντελής Θαλασσινός.

Οι μαθητές δούλεψαν πάνω στους στίχους του Νίκου Βελιώτη και μαζί με τις νηπιαγωγούς αναλύσανε τις έννοιες σεβασμός, αγάπη, φιλία, συνεργασία και απλότητα. Ακόμη μέσω του προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την αξία του καθαρού περιβάλλοντος και την ανάγκη προστασίας του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος συνομίλησαν μέσω skype με τον γνωστό τραγουδοποιό Παντελή Θαλασσινό ο οποίος απλά, κατανοητά και με σαφήνεια τους μίλησε για το συγκεκριμένο τραγούδι που ακούγεται και με κλειστά μάτια, ώστε να βάζει ο καθένας τις δικές του εικόνες.

Οι μικροί μαθητές σωστά προετοιμασμένοι «βομβάρδισαν» στην κυριολεξία τον ερμηνευτή με ερωτήσεις, ενώ ένας μικρός μαθητές τραγούδησε ένα δικό του τραγούδι κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Ο Παντελής Θαλασσινός ερμήνευσε με την κιθάρα του το συγκεκριμένο τραγούδι σκορπίζοντας σε όλους ένα μεγάλο χαμόγελο.

Οι μικροί μαθητές από την πλευρά τους έστειλαν το μήνυμα ότι αγαπάμε τους ανθρώπους και όλα τα άψυχα ή έμψυχα με το οποία μοιραζόμαστε το ίδιο περιβάλλον που πρέπει να σεβόμαστε.

Σχετικά Άρθρα